O pălincă de pere produsă în urmă cu doi ani, declarată cea mai bună din judeţul Satu Mare

20

O pălincă de pere produsă în anul 2013 de o femeie din localitatea Porumbești a fost declarată câștigătoarea Concursului Județean de Pălincă, în competiție fiind înscrise peste 100 de probe, unele din anii ’70.

Aurul a fost câștigat de Maria Papp, care a declarat că a adus perele din Ungaria și că a produs o cantitate minimă din renumita băutură alcoolică.

”Cazanul funcționează din 1982. A început tatăl meu, apoi am preluat eu, în 2001. În 2013 am câștigat argintul și anul acesta am primit telefon să mai vin încă odată. Totdeauna când fac o țuică fac o degustare și pe urmă o dau la clienți„, a spus Maria Papp.

Citeste si:  Au început lucrările de reabilitare a centurii municipiului Târgovişte

Ea a mărturisit că în procesul de fierbere urmărește ca pălinca să nu fie acră, să strălucească și să nu aibă decât până în 50,5 grade alcoolice.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat că în competiție au fost înscrise 119 probe, printre acestea fiind pălincă de prune, de căpșuni, piersici, mere, vișine, mure, caise, soc, pere pădurețe sau gutui. Printre cele mai vechi probe degustate au fost pălinca de prune din Moișeni, din anul 1977, sau cea de cireșe din anul 1978.

Citeste si:  Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeii

„A fost o participare cu 119 probe de pălincă, un juriu internațional. Avem foarte multe diplome, foarte multă pălincă gustoasă și bună, producători cu tradiție în această privință. Oricum județul Satu Mare are o tradiție veche de secole în producerea pălincii și exact cum scoțienii au whisky-ul lor, rușii au vodka, noi avem o pălincă foarte bună care ne reprezintă”, a declarat Adrian Ștef. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata