General Electric anulează fuziunea cu Electrolux

Acțiunile Electrolux au înregistrat luni cel mai semnificativ declin din ultimii patru ani, după ce compania americană General Electric a renunțat la planurile privind vânzarea diviziei sale de electrocasnice către grupul suedez, pentru 3,3 miliarde de dolari, după ce tranzacția nu a obținut aprobarea autorităților de reglementare din SUA, transmit Bloomberg și Reuters.

Luni dimineață, la Bursa de la Stockholm, titlurile Electrolux AB au scăzut cu 15%, cel mai semnificativ declin din iulie 2011.

General Electric a renunțat la planurile privind vânzarea diviziei sale de electrocasnice către Electrolux, după ce Departamentul Justiției din SUA a cerut Tribunalului să oprească tranzacția din cauza temerilor că aceasta ar putea duce la majorarea prețurilor pentru consumatori.

Citeste si:  Franţa: Acordul de zece miliarde de euro dintre Orange şi Bouygues a eşuat

‘Deși suntem dezamăgiți că această achiziție nu va fi finalizată, grupul Electrolux este încrezător că are capacitatea de a-și continua expansiunea și de a-și dezvolta poziția pe piața mondială de electrocasnice’, a afirmat directorul general Keith McLoughlin.

Electrolux, care concurează cu Whirlpool și LG Electronics pentru poziția de lider al pieței mondiale de electrocasnice, a anunțat recent că în trimestrul trei din 2015 profitul său operațional a urcat cu 8,2%, la 1,51 miliarde de coroane (179 milioane de dolari), peste estimările analiștilor, de 1,2 miliarde de coroane.

Citeste si:  Care sunt avantajele infiintarii unei societati de tip SRL

Vânzările Electrolux la magazinele deschise de peste un an au crescut în trimestrul trei din 2015 cu 7% în America de Nord, iar compania și-a revizuit în creștere estimările privind vânzările în această regiune, la 4 — 6%, față de un avans de 3 — 5% previzionat anterior. Piața europeană ar urma să crească cu 1 — 2%.

Electrolux, companie care vinde mașini de spălat, frigidere și aragazuri sub mărcile AEG, Zanussi și Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări și marketing în București, precum și prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deține 99,52% din acțiuni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: electroluxgroup.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata