Cele mai multe lumânări aprinse în gură

Recordul pentru cele mai multe lumânări aprinse în gură este deținut de indianul Dinesh Shivnath Upadhyaya, conform guinessworldrecord.com.

Indianul a obținut recordul la 10 noiembrie 2015, prin performanța de a ține 15 lumânări aprinse în gură, asigurându-și, astfel, un loc în Cartea Recordurilor 2016. Pentru a atinge recordul, Dinesh Shivnath Upadhyaya a trebuit să folosească lumânări obișnuite, disponibile în comerț, și să le țină în gură timp de 30 de secunde, fără nicio susținere cu ajutorul mâinilor sau al altor părți ale corpului.

Dinesh Shivnath Upadhyaya și-a doborât, în 2015, propriul record din 2014, moment în care reușise să țină în gură 12 lumânări aprinse.

Citeste si:  Lower wages and allowances, starting July 1

De când era tânăr, indianul și-a propus să fie un doborâtor de recorduri, în prezent fiind deținătorul mai multor titluri, precum „Cei mai mulți struguri mâncați într-un minut” (73), „Cele mai multe zaruri prinse în căușul mâinilor, fiind legat la ochi” (43 de zaruri — record cucerit împreună cu fratele său).

Cu toate acestea, cele mai multe recorduri sunt înregistrate la capitolul ”lucruri ținute în gură” (mingi de ping-pong, mingi de golf, bețișoare, bile, eprubete etc). De aceea, Dinesh Shivnath Upadhyaya, profesor de științe în Mumbai (India), a fost supranumit, de către elevii săi, „Maximouth”.

Citeste si:  Unele pilule contraceptive dublează riscul de cancer la sân

Într-un articol din dailymail.co.uk, din 1 iulie 2015, indianul a precizat că nu îi este foarte ușor să doboare recordurile și că are nevoie de câteva luni de pregătire. „În timpul încercărilor, am adesea senzația de sufocare. (… ) După un record atins, adesea mă confrunt cu umflături sau inflamații ale gurii”, a adăugat Dinesh Shivnath Upadhyaya, în articolul din „Daily Mail”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: recordsetter.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata