Fostul primar al municipiului Reşiţa, Mihai Stepănescu, trimis în judecată

19

Procurorii DNA Timișoara l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Mihai Stepănescu, primar al municipiului Reșița, județul Caraș-Severin, la data faptelor, pentru două infracțiuni de luare de mită.

În același dosar au mai fost deferiți justiției Stelian Tăune, pentru dare de mită, și Antonia Ioana Șandru, pentru complicitate la luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni , în perioada noiembrie 2014 — noiembrie 2015, Mihai Stepănescu, în calitate de primar, a pretins și a primit diverse sume de bani ori bunuri și servicii de la Stelian Tăune, pentru atribuirea unor contracte de lucrări de interes public, în mod discreționar, societății comerciale reprezentată de acesta.

Citeste si:  Percheziţii de amploare în Capitală; 10 poliţişti, acuzaţi că luau mită pentru permise auto

Astfel, Mihai Stepănescu a primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție lucrări, precum și 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări.

De asemenea, Stepănescu a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj și efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa. Valoarea totală a materialelor și lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de Mihai Stepănescu, pentru acordarea discreționară a unor viitoare contracte în Reșița, a fost de 214.954 lei”, susțin procurorii.

Citeste si:  DNA: Viceprimarul din Videle, Marius Nedelcu, reţinut; primarul Nicolae Bădănoiu, sub control judiciar

DNA precizează că persoana care a asigurat legătura dintre cei doi a fost Antonia Șandru, aceasta fiind de multe ori cea care prelua de la omul de afaceri, în numele și pentru primar, diverse sume de bani, respectiv transmitea din partea acestuia dorința de a i se remite bunuri și de a i se presta servicii.

Anchetatorii au reținut că, în același context, ea a primit de la același om de afaceri diverse bunuri, ca folos propriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș — Severin, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă.

Citeste si:  Institutul Revoluţiei Române: 1.166 de persoane au murit în Decembrie 1989

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din Serviciului Român de Informații. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata