Investiţiile străine directe au urcat la aproape 2,8 miliarde de euro, la finele lui octombrie

20

Investițiile străine directe în România au crescut cu 270 de milioane de euro în octombrie și au ajuns la 2,784 miliarde de euro după primele zece luni din acest an, cu aproape 1,2 miliarde de euro peste nivelul consemnat în perioada ianuarie – octombrie 2014, reiese din datele publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

”Investițiile directe ale nerezidenților în România au însumat 2,784 miliarde de euro, din care participațiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au înregistrat 2,72 miliarde de euro, iar creditele intragrup 65 de milioane de euro (net)”, afirmă BNR.

Citeste si:  Carburanţii se scumpesc cu circa 40 de bani pe litru de la 1 aprilie, după aplicarea accizei suplimentare de 7 eurocenţi

În primele zece luni ale anului trecut, investițiile străine directe au totalizat 1,591 miliarde de euro, din care participațiile la capital (inclusiv profitul reinvestit) au însumat 1,598 miliarde de euro, iar creditele intragrup au înregistrat o valoare negativă de 7 milioane de euro (net). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata