Şeful RAR Tulcea, trimis în judecată pentru luare de mită

42

Procurorii DNA Constanța l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Doru Manole, șef al reprezentanței Tulcea a Registrului Auto Român, având și calitatea de avocat în Baroul Tulcea, pentru săvârșirea a șase infracțiuni de luare de mită.

În dosar au fost deferiți justiției Romeo Valentin Ștefan, Nicolaie Mercur și Cătălin Aurică, pentru mărturie mincinoasă.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți , în perioada 10 septembrie — 7 octombrie, Doru Manole a primit de la șase persoane suma totală de 900 lei pentru a urgenta efectuarea verificării tehnice periodice și eliberarea unor certificate de autenticitate pentru diverse autoturisme, fără a exista programare prealabilă în acest sens.

Citeste si:  Realizatorul tv Andrei Bădin, pus sub acuzare de DNA pentru luare de mită

În 7 octombrie, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra lui Doru Manole fiind găsită suma de 200 lei.

Cu ocazia audierilor realizate în dosar, DNA precizează că ceilalți trei inculpați au făcut afirmații mincinoase în legătură cu faptele și împrejurările esențiale cu privire la care au fost întrebați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă și din partea Direcției Generale Anticorupție. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata