Volkswagen va investi încă 300 milioane de euro în fabrica sa din Slovacia

36

Grupul Volkswagen va investi 300 milioane de euro (330,27 milioane de dolari) pentru a-și extinde fabrica din Bratislava, Slovacia, ca parte a unui masiv plan de investiții în acest stat din Europa Centrală, transmit Xinhua și Reuters.

La noua linie de asamblare, care va fi inaugurată în 2017, va fi produs modelul Porsche Cayenne.

Este a treia investiție în Slovacia a VW din acest an și face parte dintr-un plan mai amplu, de 1,5 miliarde de euro, anunțat anterior. În aprilie, grupul german și-a majorat investițiile în Slovacia cu 500 milioane de euro.

Aproape jumătate din producția Volkswagen în Slovacia este trimisă la export.

Citeste si:  Michael Horn, şeful subsidiarei Volkswagen din SUA, a demisionat

‘Investiția de 300 milioane de euro va impulsiona avansul economiei slovace. Construcția noii linii de asamblare pentru SUV-uri nu este ultimul proiect al Volkswagen în Slovacia. Ne așteptăm și la extinderea rețelei de furnizori pentru industria auto’, a afirmat premierul slovac Robert Fico.

Acesta a adăugat că sectorul auto reprezintă aproximativ 45% din producția industrială a Slovaciei.
‘Există 800.000 de persoane care lucrează direct în industria auto și alți 200.000 ale căror locuri de muncă au legătură cu sectorul auto. Am depășit nivelul record de un milion de mașini pe an. Suntem pe primul loc în lume la producerea de mașini per capita’, a precizat oficialul slovac.

Citeste si:  Proiect cu finanţare europeană pentru realizarea unui pasaj suprateran, depus la Craiova

Volkswagen Slovakia, cu peste 9.900 de angajați, este unul dintre cei mai mari angajatori, exportatori și investitori în acest stat. Fabrica din Bratislava a produs peste patru milioane de vehicule din 1991.

Și producătorul britanic de automobile de lux Jaguar Land Rover (JLR) a anunțat săptămâna trecută că intenționează să investească 1,5 miliarde de dolari (1,1 miliarde de lire sterline) în noua fabrică din Slovacia, extinzând capacitatea de producție cu o treime pentru a-și învinge rivalele BMW și Mercedes-Benz.

Fabrica din orașul Nitra (vestul Slovaciei) va avea inițial o capacitate anuală de producție de 150.000 de vehicule și aproximativ 2.800 de angajați. Capacitatea de producție va putea fi majorată până la 300.000 de vehicule pe an, iar numărul de angajați ar putea crește la 4.000. Construcția fabricii ar urma să înceapă în 2016, iar producția va demara în 2018.

Citeste si:  CFR Călători anulează 67 de trenuri, din cauza vremii nefavorabile

Industria auto este componenta principală a economiei Slovaciei, în condițiile în care mai mulți producători auto (Volkswagen, PSA Peugeot-Citroen și Kia) au deja uzine de asamblare în această țară membră a zonei euro. Și furnizorii de componente auto, printre care Continental AG și Johnson Controls Inc sunt prezenți cu unități de producție în Slovacia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata