Oraşul Sovata a finalizat proiectul „Drumul Sării”, de unde se pot admira două locuri unice în lume

48

Primarul orașului Sovata, Peter Ferenc, a declarat miercuri, că a reușit finalizarea celui mai de anvergură proiect de modernizare a infrastructurii de turism din România, „Drumul Sării Sovata – Reabilitare și extindere infrastructura de vizitare a rezervației naturale Lacul Ursu și arboretele de pe sărături”, în valoare de 1,1 milioane de euro.

Acest proiect a vizat construirea unor structuri din lemn care facilitează accesul turiștilor în zona Lacului Ursu din Sovata, cel mai mare și mai cald lac salin din lume, și în imediata apropiere a acestuia, unde se află un alt loc unic pe plan mondial, și anume „Arboretele de pe Sărături”, adică un munte de sare acoperit cu vegetație, inclusiv cu arbori.

Citeste si:  ANTREC: Cererea pentru pensiuni s-a dublat față de rezervări, în minivacanţa de 1-4 mai

Peter Ferenc a arătat că prin finalizarea acestui proiect — cel mai de anvergură din țară, desfășurat pe o suprafață de aproape 80 de hectare — se dă posibilitatea turiștilor să viziteze cele două locuri unice în lume, dar în același timp zona poate fi protejată.

„Drumul Sării’ cuprinde astfel două lacuri amenajate, Ursu și Aluniș, precum și alte patru lacuri neamenajate, respectiv lacurile Roșu, Verde, Paraschiva și Mierlei, este prevăzut cu alei din lemn, pontoane și foișoare, astfel încât turiștii să poată admira arboretul unic în lume și lacurile saline neamenajate, fără însă a afecta în vreun fel rezervația.

Citeste si:  Ce alte state au recurs la un împrumut FMI, în ultimele 6 luni?

Aleile din lemn sunt prevăzute cu numeroase locuri de odihnă și cu panouri pe care sunt afișate informații despre ceea ce conține rezervația.

Primarul Peter Ferenc a arătat că deși în vară s-a intrat într-o oarecare întârziere cu acest proiect, întrucât s-a decis mutarea foișorului de observație din cauza durității solului, fapt ce a necesitat organizarea unei noi licitații, constructorii au reușit să se încadreze în timp, iar de joi va începe recepția lucrării.

Primăria Sovata a semnat în anul 2011 contractul de finanțare pentru proiectul ‘Drumul Sării Sovata — Reabilitare și extindere infrastructura de vizitare a rezervației naturale Lacul Ursu și arboretele de pe sărături’, reușind să obțină o prelungire a acestuia până la finele anului 2015.

Citeste si:  Vom plăti mai mult la abonamentul de cablu

Primarul Peter Ferenc a precizat miercuri că a reușit să finalizeze în această perioadă încă două proiecte cu finanțare europeană, care completează zona turistică, un centru de informații turistice, în valoare de circa 150.000 euro, și unul de reabilitare a unui drum forestier de 18 kilometri, în valoare de 1,45 milioane de euro, care leagă stațiunea de o serie de cabane și de pârtia de schi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata