O problemă de etichetă: Păstrarea atmosferei luminoase cu ocazia mesei de sărbători

17

Un procent de 86 la sută din americanii adulți au declarat că de sărbători vor să se adune împreună cu familia și prietenii și același procent a planificat să cumpere cadouri pentru invitați, conform unui recent studiu realizat de Pew Research Center, citat de agenția Reuters.

 Aceasta înseamnă că americanul tipic se va confrunta în curând cu o mulţime de probleme legate de achiziţia cadourilor şi de organizarea petrecerilor. Totuşi, există multe lucruri care pot fi făcute din timp pentru a menţine petrecerea în lumina festivă specifică acestui sezon.

De la limitarea consumului de alcool la idei de cadouri gândite pentru gazde, există câteva reguli standard de etichetă pentru a face sărbătorile de neuitat din toate punctele de vedere, aminteşte Reuters.

Spiritul Sărbătorilor: În majoritatea caselor şi localurilor care organizează sărbători de Crăciun, consumul de alcool este de la sine înţeles, existând poveşti legendare ale membrilor familiei sau ale lucrătorilor din localuri care au avut la dispoziţie prea multe cocktail-uri şi s-au legănat în jurul bradului de Crăciun până dimineaţa.

Citeste si:  ANM: Vreme răcoroasă în majoritatea regiunilor, în următoarele două săptămâni; ploile pot apărea pe 7 şi 14 octombrie

Dincolo de preocupările evidente pentru conducerea automobilului sub influenţa alcoolului sau alte genuri de probleme medicale, există multe motive sociale pentru a limita consumul şi a păstra mintea la purtător. La locul de muncă, având prea multe băuturi se poate ajunge la comportamente jenante sau la acţiuni nepotrivite care contravin regulilor de comportament acceptate la birou. Limitarea consumului de alcool şi servirea băuturii numai după ce mai întâi s-a mâncat ceva duce la evitarea situaţiilor neplăcute.

Hrană cu judecată: Fie că participaţi la o petrecere de Crăciun acasă, fie la birou veţi veni, cel mai probabil, în contact cu o ofertă abundentă de alimente delicioase. Dar indiferent cât de tentant pot arăta creveţii fierţi, amintiţi-vă că nu sunteţi la o masă tip bufet.

Citeste si:  Geoană afirmă că, din proprie iniţiativă, a predat DNA ceasurile primite în perioada 2008-2009

Gazda a pregătit cel mai probabil alimente pentru numărul de persoane aşteptate. De asemenea, amintiţi-vă că o masă servită în stil ‘bufet’ nu este totuşi spaţiul personal de luat masa al vreunui invitat. Fiţi întotdeauna sigur că aţi ales ceva plăcut de pe masă şi apoi îndepărtaţi-vă de masa de servire, astfel încât şi alţi oaspeţi să se poată bucura de preparatele pregătite.

Cadouri: Dacă oferta dumneavoastră de a aduce un fel de mâncare la celebrarea Crăciunului a fost declinată, asiguraţi-vă să duceţi un cadou pentru gazde. De la o sticlă de vin, la un ornament de sărbătoare, rămâne la aprecierea fiecăruia ce este mai potrivit.

Citeste si:  Valentine's Day îşi are originile în Antichitatea romană

Când este vorba despre petreceri la birou, se rămâne la gama de preţuri moderate pentru cadouri şi trebuie evitate acele cadouri terne şi inadecvate.

Bunăvoinţă pentru toată lumea: Deşi sărbătorile sunt considerate drept momente de restabilire a legăturilor cu familia şi prietenii, timpul petrecut împreună poate fi adesea marcat de stres şi anxietate. Cel mai bine este să se evite întotdeauna accesarea ‘butonului fierbinte’, păstrând conversaţia într-o notă luminoasă. Chiar dacă cineva încearcă în mod repetat să vă angajeze într-un controversă, luaţi-o pe mijlocul drumului, fie schimbând conversaţia, fie plecând. Amintiţi-vă că aceasta este sezonul în care sărbătorim pacea pe pământ şi este un dar să împărtăşim aceasta cu toată lumea, mai notează Reuters. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata