ICEHOTEL – cea mai mare structură din gheaţă

22

Cea mai mare structură realizată din gheață este hotelul de gheață din Suedia.

ICEHOTEL se află în localitatea Jukkasjärvi din nordul Suediei, la aproximativ 17 km de Kiruna, cel mai nordic oraș al țării și la 200 km nord de Cercul polar. Este primul hotel de gheață din lume, construit pentru prima dată în decembrie 1990. De atunci, este ridicat în luna decembrie a fiecărui an, dar are o durată mică de viață, până în luna aprilie a anului următor, când, din cauza căldurii, începe să se topească.

Citeste si:  Victorie lejeră a partidului Syriza şi a lui Alexis Tsipras la alegerile parlamentare din Grecia

Hotelul are amprenta de 5.500 metri pătrați, ceea ce îl clasează pe primul loc în lume în topul celor mai mari structuri din gheață construite de mâna omului, potrivit guinnessworldrecords.com. La construcția sa sunt folosiți în jur de 1.000 de tone de gheață și 30.000 de metri cubi de amestec de gheață cu zăpadă.

În iarna 2014-2015, hotelul era prevăzut cu recepție, bar, biserică și numeroase dormitoare tematice, toate construite din gheață. ICEHOTEL oferă o experiență de neuitat, la realizarea sa contribuind numeroși artiști, din toate disciplinele creative.

Citeste si:  Sharp raportează o scădere de 17% a profitului operațional din al doilea trimestru, depășește estimările analiștilor

Atât artiștii, cât și operele lor diferă de la an la an, prezentând, de fiecare dată, câte o colecție efemeră, potrivit site-ului oficial al hotelului, icehotel.com. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata