Minus 21 de grade Celsius la Bucin, cea mai scăzută temperatură a iernii din judeţul Harghita

Cea mai scăzută temperatură a acestei ierni în județul Harghita s-a înregistrat duminică dimineață, 3 ianuarie, la stația meteo Bucin – minus 21 de grade Celsius.

Potrivit datelor furnizate de meteorologul Ovidiu Câmpean, în tot județul Harghita a fost ger, la Miercurea Ciuc, Toplița și Joseni înregistrându-se minus 20 de grade Celsius.

Valoarea de minus 20 de grade Celsius, consemnată la cele trei stații meteo harghitene, este cea mai scăzută din țară, din zonele locuite.

În Harghita, cea mai ridicată temperatură a fost la Odorheiu Secuiesc, unde termometrele au arătat minus 16,2 grade Celsius.

Citeste si:  Primul muzeu al civilizaţiei transilvane se va deschide în 2016, la Sibiu, mulţumită unei investiţii de 3,5 milioane euro

La stația meteo Bucin, acolo unde s-a înregistrat cea mai mică scăzută temperatură din județ, stratul de zăpadă este de 35 centimetri.

Meteorologul Ovidiu Câmpean a precizat că toată noaptea fost ger în Harghita, iar tendința se va menține și în cursul zilei de duminică, atunci când temperaturile se vor situa în jurul valorii de minus 10 grade Celsius, urmând ca în cursul nopții să coboare din nou până la minus 20 de grade Celsius. Începând de luni, vremea se va încălzi și vor apărea ninsori slabe.

Citeste si:  Harghita: Izvoare de apă minerală renovate de voluntari şi vedete

Gerul de sâmbătă noaptea nu a pus probleme deosebite harghitenilor, la Serviciul Județean de Ambulanță nefiind înregistrate cazuri de hipotermie sau degerături.

Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata