Preşedintele Iohannis a primit anul trecut cadouri în valoare de aproape 13.000 de lei

O carpetă persană, fotografia prințului Charles, obiecte de artizanat cu motive românești și macheta turnurilor Petronas se numără printre bunurile primite în 2015, cu titlu gratuit, cu prilejul unor acțiuni de protocol, de președintele Klaus Iohannis.

Valoarea totală a bunurilor primite de șeful statului în 2015 este de aproape 13.000 de lei.

Cel mai scump cadou primit de acesta anul trecut este o carpetă persană țesută, în valoare de 892 de lei.

Potrivit listei publicate de Administrația Prezidențială, printre cadourile primite de șeful statului se mai numără o fotografie cu autograf a prințului Charles de Wales în ramă de lemn îmbrăcată în piele, în valoare de 223 de lei, Constituția Republicii Polone din 1791 (669 de lei), obiecte de artizanat cu motive populare românești — clop, traistă, ștergar (89 de lei), un obiect din lemn “Cap de cerb” (223 de lei), un bust din lemn “Vlad Țepeș” (111 de lei), o machetă din metal Petronas Twin Towers Kuala Lumpur — Malaysia (178 de lei), o corespondență diplomatică între Mihai Eminescu și Theodor Rosetti din 1873 (223 de lei), o carte poștală trimisă de Ion Luca Caragiale către dr. Paul Zarifopol (178 de lei).

Citeste si:  Iohannis: Societatea românească are mare nevoie de absolvenţi de studii superioare bine pregătiţi şi implicaţi

Președintele Iohannis a mai primit icoane, tablouri, plachete, sculpturi, vase, o rolă de pergament cu însemne chinezești, un etui de cărți de vizită, o față de masă brodată, un ou de lemn pictat reprezentând o copie după o frescă specifică mănăstirilor medievale din Serbia, un fanion cu stema Poloniei.

Șeful statului a primit anul trecut 43 de obiecte cu prilejul unor acțiuni de protocol, care au rămas în patrimoniul Administrației Prezidențiale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata