Anca Drăgan – „studentul român al anului în străinătate”

Anca Drăgan, din Brăila, pasionată de robotică interactivă, a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”, iar Iuliana Nenu a fost desemnată „Studentul anului în România”, la Gala LSRS.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri , Gala Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) a premiat cei mai buni studenți români ai anului 2015.

Obiectul cercetării Ancăi Drăgan este, conform comunicatului, de a pune interacțiunea cu oamenii direct în centrul algoritmilor pentru robotică. „Teza sa de doctorat a creat o teorie pentru planificarea mișcării unui robot astfel încât oamenii să poată să intuiască intențiile acestuia. Cu 22 de publicații științifice, patru nominalizări pentru cel mai bun articol și premii internaționale oferite de Google și Intel, rezultatele cercetării Ancăi au fost folosite în diverse domenii, inclusiv în asistența persoanelor cu handicap”, se arată în comunicat.

Citeste si:  Parcul craiovean "Nicolae Romanescu", cea mai mare zonă verde urbană a României

Anca Drăgan a avut de ales între Universitățile Stanford, MIT, Berkeley, Harvard, Princeton sau Caltech, toate acestea oferindu-i posturi de profesor universitar. Alegerea sa a fost UC Berkeley unde este fondatorul laboratorului de cercetare „InterACT: Interactive Autonomy and Collaborative Technologies”.

La Gala Studenților Români din Străinătate s-au conferit șapte premii studenților români cu rezultate excepționale.

Studentul anului din Europa, nivel universitar, a fost desemnat George Potrivitu (Universite „Paul Sabatier” Toulouse, Franța), Beatrice Mihaela Radu de la Universite degli Studi di Verona (Italia) a primit distincția — Studentul anului din Europa, nivel post-universitar.

Citeste si:  Preţul medicamentelor ar putea creşte de la 1 aprilie 2010

Premiul „Studentul anului din America de Nord”, nivel universitar, a revenit Irinei Drăgan de la Tufts University, iar premiul „Studentul român Erasmus al anului” l-a primit Bianca Leontina Grigoraș („Katholieke Universiteit Leuven” Belgia).

Iuliana Nenu de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a fost recompensată cu premiul „Studentul anului în România”, iar Premiul special în arte „Grigore Vieru” i-a revenit Adelei Liculescu de la Universitat fur Musik und darstellende Kunst Wien (Austria).

Gala LSRS a avut loc pe 7 ianuarie la Palatul Parlamentului. Evenimentul s-a desfășurat sub înaltul patronaj al președintelui Camerei Deputaților. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: cs.cmu.edu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata