Băsescu: Am înţeles din informaţia de la Parchetul General că, din 56 de dosare câte am avut, 49 au fost închise

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, a declarat marți seara că, dintr-o informare de presă a Parchetului General, a reținut că pe numele său, în decurs de 12 ani, au fost deschise 56 de cauze penale, dintre care 49 au fost închise.

” Eu iau în considerație cifrele transmise de procurorul general, care a dat un comunicat sau a dat o informație de presă, că au fost 56 de dosare penale. (…) Ce vă pot spune este, spre exemplu, că pe 18 (ianuarie — n.r.) am o citație pentru Curtea de Apel Târgu Mureș, tot o reclamație… nu știu. Trebuie să trimit un avocat să văd care e încheierea de acolo sau care e motivația, iar pe 20 (ianuarie — n.r.) am la Cluj o altă citație. Nu am ce să fac, trebuie să răspunzi la citațiile justiției. Sigur, probabil că… am înțeles din informația de la Parchetul General că, din 56 câte am avut, 49 au fost închise.(…) Mai sunt șapte, vedem, când mă citează mă voi duce să văd despre ce e vorba”, a spus Băsescu, la România Tv, chestionat pe subiectul dosarelor penale deschise pe numele său.

Citeste si:  Traian Băsescu: Aducerea lui Omar Hayssam, catalizator pentru o nouă suspendare

Întrebat dacă dosarul ‘Flota’ se numără printre cele șapte cauze penale în care figurează, fostul președinte a spus: „Nu știu care e…Legat de ‘Flota’, am primit o înștiințare de clasare a dosarului, de închidere a dosarului, nu știu exact cum se numește în termeni penali”.

„Ce vă pot spune, însă, că sunt foarte multe reclamații, presupun, nu le știu, de genul aceleia că nu aș fi demisionat în cinci minute.(…) Asta este viața unui fost președinte și sunt pregătit pentru ea”, a mai declarat Băsescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close