România va avea în Brazilia cea mai mare delegaţie din istoria participărilor sale la Jocurile Paralimpice

25

România va avea în Brazilia cea mai mare delegație de sportivi din istoria participării țării noastre la Jocurile Paralimpice, informează un comunicat.

România va fi reprezentată de 12 sportivi paralimpici, la atletism, ciclism, judo pentru nevăzători, caiac, înot și tenis de masă la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (7-18 septembrie).

Comitetului Național Paralimpic a avut la dispoziție, pentru pregătirea sportivilor, o sumă de 12.000 de euro provenită din taxe de înscriere la Maratonul DHL Ștafeta Carpaților și din donații.

”Mulțumim tuturor alergătorilor de la maratonul de anul trecut și partenerilor evenimentului nostru. Cu ajutorul contribuției lor financiare, sportivii paralimipici au avut ocazia să se pregătească temeinic pentru Olimpiadă (Jocurile Paralimpice, n. red.). DHL rămâne alături de Comitetul Național Paralimpic și anul acesta. Toate fondurile care se vor strânge la Maratonul DHL Ștafeta Carpaților, ediția 2016, vor fi donate în beneficiul acestor sportivi, care ne vor reprezenta la Jocurile Paralimpice de la Rio. Le urez multă baftă și îmi doresc să se întoarcă acasă cu cât mai multe medalii”, a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express România.

Citeste si:  Mita primită de Breazu, sub forma de contracte fictive de publicitate

”Sportul pentru persoanele cu dizabilități oferă avantaje fizice — o bună circulație a sângelui, mușchi mai puternici, un echilibru și coordonare. În același timp, sportul de performanță poate oferi persoanelor cu dizabilități multiple beneficii: obținerea abilităților de zi cu zi, motivație, încredere, respect de sine.

Mai mult decât atât, sportul reprezintă pentru ei o modalitate excelentă de integrare în societate. Datorită voinței sportivilor și susținerii primite, România este acum recunoscută la nivel mondial pentru medaliile obținute la sporturile paralimpice. Suntem foarte recunoscători că Maratonul DHL a ales să susțină eforturile sportivilor noștri și le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în acest proiect”, a declarat Sally Wood-Lamont, președinte Comitetul Național Paralimpic.

Citeste si:  Brazilia: Deputaţii deschid calea demiterii preşedintei Dilma Rousseff

Anul acesta maratonul se află la cea de-a șaptea ediție și va avea loc tot la Poiana Brașov. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto; paralympic.org

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata