Şase persoane în stare gravă în Franţa după participarea la studii clinice pentru un nou medicament

Șase persoane se află în stare gravă în Franța după ce au luat parte la un studiu clinic pentru un laborator european anonim care testa un nou medicament, a anunțat vineri Ministerul Sănătății din Franța citat de agenția Reuters.

Ministerul nu a precizat pentru ce anume urma să fie utilizat acest medicament, însă a declarat că cei șase voluntari, dintre care unul este în comă, au fost într-o stare bună de sănătate până la luarea medicamentelor din cadrul acestui studiu, pe cale orală, la o clinică din Bretania, în nordul Franței.

Canalul francez de televiziune iTele a afirmat că cercetarea se făcea pentru un calmant conținând canabis și a avut loc la un laborator din Rennes.

Citeste si:  Busuiocul, plantă aromatică cu multiple avantaje pentru sănătate

„Acest test a fost efectuat într-o clinică privată specializată în efectuarea studiilor clinice”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Toate studiile cu privire la medicamente au fost suspendate și toți voluntarii care luau parte la cercetări au fost revocați din această activitate benevolă, mai notează Reuters. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner