Dragnea: Ponta nu pleacă din partid; nu îşi va face un alt partid

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, după întâlnirea cu Victor Ponta la sediul formațiunii, că fostul premier nu intenționează să plece din partid, nu își va face un altul, iar fundația pe care acesta dorește să o înființeze este o acțiune a sa personală, dar pe care el o va sprijini.

„În primul rând, am vrut să ne vedem și față în față, am convenit de ieri că va fi o întâlnire scurtă, el a trebuit să plece la aeroport, a plecat din țară. Rămâne să ne vedem din nou săptămâna viitoare. În mare, nu pleacă din PSD Victor Ponta, nu își face alt partid Victor Ponta. Fundația pe care a înființat-o este o acțiune a lui, în care eu îl sprijin. Îl ajut cu tot ce pot, în limitele legii și în limitele bunului simț. În primul rând, îl sprijin moral, adică îl încurajez să meargă mai departe cu această fundație”, a precizat Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că „orice coleg e liber să se alăture fundației, cu o singură condiție: să nu afecteze activitatea pe care trebuie să o aibă în partid”. ”PSD, în 2016, este conectat la foarte multe acțiuni”, a spus Liviu Dragnea.

Citeste si:  Alexandru Mazăre a fost anunţat de procurori că este acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii

Potrivit acestuia, fundația „de care s-a tot vorbit atât” este o structură care va avea foarte multă activitate externă și, afirmă el, este firesc ca Victor Ponta să plece din țară mai des.Pleacă într-o acțiune care este importantă”, a susținut Dragnea.

În ceea ce privește implicarea lui Victor Ponta în activitatea partidului, președintele PSD a spus că fostul premier este dispus să se implice și se va implica, va sprijini formațiunea social-democrată.

„În perioadele în care va fi în țară, va veni la Biroul Permanent Național. I-am spus că îl aștept la orice ședință a BPN sau Comitet Executiv, atunci când este în țară. Victor este așteptat la orice BPN atunci când va putea să vină. Victor nu va proceda așa cum poate a procedat alt lider al acestui partid, să se supere pe partid, nu poate. PSD i-a dat foarte multe satisfacții, foarte multe poziții în statul român, nu are cum să uite asta și nu va uita și se va implica. Va sprijini partidul în acest an electoral”, a arătat liderul PSD.

Citeste si:  Dragnea: Proiectul legii salarizării va fi depus la Guvern până la 1 octombrie

În ceea ce privește alegerile parlamentare, Dragnea a menționat că Victor Ponta va candida pe listele PSD, la Gorj.

„Am vorbit deja de astă-toamnă, va candida pe listele PSD, la Gorj, acolo unde a candidat mereu”, a mai spus Dragnea.

La rândul său, Victor Ponta a declarat, la ieșirea din sediul formațiunii social-democrate, că este membru PSD și se pune la dispoziția partidului atunci când i se cere acest lucru.

De asemenea, el a precizat că este mulțumit că s-a înțeles că fundația sa nu are un scop politic. „Fundația este un lucru foarte bun și mă bucur că toată lumea a înțeles că se referă la niște chestiuni care nu sunt politice”, a arătat Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner