Frank-Walter Steinmeier: Închiderea frontierelor nu este o soluţie la criza refugiaţilor din Europa

Ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, a apreciat marți că închiderea granițelor nu va rezolva criza refugiaților din Europa, relatează agenția Reuters.

”Soluția nu constă în închiderea granițelor”, a declarat Steinmeier presei, răspunzând unei întrebări în legătură cu sugestia făcută de ministrul german al transporturilor că Germania ar trebui să se pregătească pentru a-și închide frontierele.

În opinia lui Steinmeier, este esențial de a aborda conflictul din Siria, de a lucra împreună cu vecinii Siriei pentru gestionarea fluxului de refugiați, precum și de a crea centre de primire și triere (”hot spot-uri”) în Grecia și Italia pentru a se ocupa de migranții care sosesc în Europa.

Referindu-se la Europa de Est, șeful diplomației germane și-a exprimat speranța că ea nu se va retrage în sine în cadrul Uniunii Europene. ”Sper foarte mult să nu ajungem într-o situație în care Europa de Est să se închidă în sine ca o parte specială a Uniunii Europene”, a declarat presei Steinmeier.

În ce privește tensiunile dintre Iran și Arabia Saudită, Steinmeier a estimat că ele nu vor dispărea curând, dar că este posibil un ajutor la instaurarea încrederii între cele două țări rivale care-și dispută influența în Orientul Mijlociu.

”Într-o primă etapă, se vor realiza multe dacă cele două părți aduc sub control situația actuală, discută una cu cealaltă”, a declarat Steinmeier, adăugând că Iranul este cheia pentru stabilizarea Orientului Mijlociu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.