2015, cel mai violent an pentru creştinii din întreaga lume

41

Anul 2015 a fost cel mai violent an din istoria modernă pentru creștinii din întreaga lume, potrivit unui raport Open Doors, preluat de site-ul Basilica.

Studiul prezintă primele 50 de țări în care condițiile de trai ale creștinilor sunt foarte dificile.

”Pentru al 14-lea an consecutiv, Coreea de Nord este cel mai periculos loc din lume pentru creștini. Aceștia își practică religia în secret, părinții nedezvăluind credința creștină propriilor copii de teama de a nu fi descoperiți”, se arată în raportul Open Doors.

Citeste si:  Sindicatele din Grecia se pregătesc de noi proteste

De asemenea, susțin autorii studiului, între țările în care nivelul persecuțiilor împotriva creștinilor a crescut alarmant se număra și Eritreea, Pakistan, Tajikistan, Afganistan, Azerbaijan și Kuweit. Conform raportului, mai mult de 7.000 de creștini au fost omorâți din motive religioase, excluzând Coreea de Nord, Siria și Irak unde încă nu există o evidență. În același timp, aproximativ 2.400 de lăcașuri de cult au fost atacate sau distruse în 2015, dublu față de anul 2014.

Open Doors este o organizație internațională care sprijină creștinii din întreaga lume și care oferă soluții pentru un trai decent, programe de studiu și leadership și servicii juridice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata