Alin Simota, dat în urmărire naţională şi consemn la frontieră după ce a fost condamnat

49

Fostul consilier județean Alin Simota, din Petroșani, a fost dat marți în urmărire națională și în consemn la frontieră după ce Tribunalul Hunedoara a hotărât că acesta trebuie să se întoarcă în detenție și să-și finalizeze condamnarea la doi ani de închisoare pe care a primit-o în anul 2014 pentru conflict de interese.

După pronunțarea sentinței Tribunalului Hunedoara, Simota nu a fost găsit acasă și nici în alte locuri de către polițiștii hunedoreni, motiv pentru care a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontieră. În paralel, se fac diligențele necesare pentru darea sa în urmărire internațională.

Citeste si:  Florin Cîţu: Dacă partidul îmi spune să fac un pas în spate bineînţeles că voi demisiona

‘Alin Simota a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontieră, pentru că nu a fost găsit la domiciliu sau în alte locuri pentru pentru a putea fi pus în aplicare mandatul emis de instanța de judecată. De asemenea, se fac demersurile pentru ca acesta să fie dat în urmărire internațională’, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Bogdan Nițu.

Alin Simota, cunoscut și pentru faptul că o perioadă a fost finanțatorul clubului de fotbal Jiul Petroșani, a fost condamnat în anul 2014 la doi ani de închisoare pentru conflict de interese, deoarece în perioada în care a fost consilier județean (2008-2012) firma la care era administrator a derulat afaceri cu Consiliul Județean Hunedoara.

Citeste si:  Şeful CJ Brăila, reţinut de DNA

Omul de afaceri a fost eliberat din detenție în decembrie 2015, după ce Judecătoria Deva a admis cererea lui Simota și a decis că deținutul executase pedeapsa prin arest preventiv. Procurorii au contestat decizia instanței, iar Tribunalul Hunedoara a desființat marți sentința Judecătoriei Deva și a dispus arestarea și deținerea în continuare a lui Alin Simota în Penitenciarul Bârcea Mare, de lângă Deva, în vederea continuării pedepsei inițiale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata