Premierul Cioloş: “România asigură un control eficient al frontierelor externe ale UE”

România asigură un control eficient al frontierelor externe ale Uniunii Europene şi ar merita cel puţin o recunoaştere a eforturilor sale printr-o decizie de aderare la spaţiul Schengen cu frontierele sale aeriene, a declarat prim-ministrul român Dacian Cioloş în cadrul unui interviu pentru Le Figaro, acordat cu prilejul vizitei de două zile pe care a efectuat-o în Franţa.

Prim-ministrul român afirmă în interviul publicat vineri că este frustrant pentru el să vadă că România nu a fost încă acceptată în Schengen, deşi ţara noastră îndeplineşte criteriile necesare.

‘Cu prilejul întâlnirii mele cu preşedintele Francois Hollande, am pledat pentru o susţinere de către Franţa a abordării noastre. În contextul actual, dorim cel puţin o recunoaştere a eforturilor făcute prin deschiderea frontierelor aeriene. Asta nu ar adăuga o problemă în plus pentru Schengen’, a afirmat Cioloş potrivit Le Figaro.

Citeste si:  ANUNŢ (P): Dezbaterea “O altfel de Românie”, organizată la Iaşi joi, 30 octombrie 2014

Dacian Cioloş a mai afirmat că ‘în calitate de prim-ministru, nu mai accept ca ţara mea să fie tratată diferit’, referindu-se la faptul că în ultimii ani discuţia despre aderarea la Schengen a fost asociată de cea privind progresele în lupta împotriva corupţiei.

‘Când vorbim despre lupta împotriva corupţiei, România a făcut progrese. Și nu sunt sigur că este ţara care pune cele mai mari probleme în materie astăzi’, a declarat premierul român.

Întrebat dacă afluxul de refugiaţi ar putea îngreuna demersul României de aderare la Schengen, Dacian Cioloş a răspuns: ‘Noi asigurăm un control eficient al frontierelor externe şi am dovedit-o. Dacă toate ţările ar face la fel, nu am avea poate această problemă.’ (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner