EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,28 RON
(-0.21%)
GBP
5,41 RON
(-0.05%)
CHF
4,56 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(+0.28%)
BYN
1,75 RON
(+0.2%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
RSD
0,04 RON
(-0.05%)
AUD
2,98 RON
(+0.24%)
JPY
0,04 RON
(-0.6%)
CZK
0,18 RON
(+0.02%)
INR
0,06 RON
(+0.03%)

Premierul Cioloş: „România asigură un control eficient al frontierelor externe ale UE”

România asigură un control eficient al frontierelor externe ale Uniunii Europene şi ar merita cel puţin o recunoaştere a eforturilor sale printr-o decizie de aderare la spaţiul Schengen cu frontierele sale aeriene, a declarat prim-ministrul român Dacian Cioloş în cadrul unui interviu pentru Le Figaro, acordat cu prilejul vizitei de două zile pe care a efectuat-o în Franţa.

Prim-ministrul român afirmă în interviul publicat vineri că este frustrant pentru el să vadă că România nu a fost încă acceptată în Schengen, deşi ţara noastră îndeplineşte criteriile necesare.

‘Cu prilejul întâlnirii mele cu preşedintele Francois Hollande, am pledat pentru o susţinere de către Franţa a abordării noastre. În contextul actual, dorim cel puţin o recunoaştere a eforturilor făcute prin deschiderea frontierelor aeriene. Asta nu ar adăuga o problemă în plus pentru Schengen’, a afirmat Cioloş potrivit Le Figaro.

Dacian Cioloş a mai afirmat că ‘în calitate de prim-ministru, nu mai accept ca ţara mea să fie tratată diferit’, referindu-se la faptul că în ultimii ani discuţia despre aderarea la Schengen a fost asociată de cea privind progresele în lupta împotriva corupţiei.

‘Când vorbim despre lupta împotriva corupţiei, România a făcut progrese. Și nu sunt sigur că este ţara care pune cele mai mari probleme în materie astăzi’, a declarat premierul român.

Întrebat dacă afluxul de refugiaţi ar putea îngreuna demersul României de aderare la Schengen, Dacian Cioloş a răspuns: ‘Noi asigurăm un control eficient al frontierelor externe şi am dovedit-o. Dacă toate ţările ar face la fel, nu am avea poate această problemă.’ (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata