România va concura în cea de a doua semifinală a Eurovision 2016

23

România va concura în cea de a doua jumătate a celei de a doua semifinale a Eurovision 2016, pe data de 12 mai, anunţul fiind făcut de organizatorii competiţiei după tragerea la sorţi de luni.

Țările care vor concura în prima semifinală a Eurovision 2016, pe 10 mai, sunt: Armenia, Finlanda, Grecia, Croaţia, Moldova, Olanda, Rusia, San Marino, Ungaria (prima jumătate), Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Estonia, Islanda, Malta, Muntenegru, Republica Cehă şi Austria (a doua jumătate).

Țările care vor concura în cea de a doua semifinală sunt: Australia, Irlanda, Israel, Letonia, Lituania, Macedonia, Polonia, Elveţia, Serbia, Belarus (prima jumătate), Albania, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Norvegia, România, Slovenia, Ucraina (a doua jumătate).

Citeste si:  AFIR: Rapoartele de control pentru firmele braşovene suspectate de fraudă cu fonduri europene, transmise DNA şi DLAF

Eurovision 2016 are loc la Stockholm pe 10, 12 şi 14 mai.

Tema evenimentului de anul acesta este „Come Together” — „Împreună”.

În ceea ce priveşte România, înscrierile pentru Selecţia Naţională Eurovision 2016 se desfăşoară până pe 7 februarie. În premieră, anul acesta, publicul este singurul care va alege, prin televot, artistul ce va merge la Eurovision 2016, la Stockholm.

Iuliana Marciuc este producătorul Selecţiei Naţionale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegaţia României la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizată de Dan Manoliu.

Citeste si:  Actualul cadru legislativ nu permite salvarea financiară a Televiziunii Române

Pe 8, 9 şi 10 februarie vor avea loc preselecţii — piesele vor fi audiate de juriu—, iar pe 11 februarie vor fi anunţate, într-o conferinţă de presă, cele 12 piese care vor intra în concurs.

Selecţia Naţională se va face prin două show-uri transmise în direct de TVR: semifinala pe 4 martie şi finala — pe 6 martie.

În semifinală vor intra 12 piese, dintre care şase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot. În finala Selecţiei Naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockholm, dintre cele şase piese rămase în concurs, prin televot. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata