Patriarhia Ierusalimului va proclama canonizarea Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ

Patriarhia Ierusalimului va proclama, duminică, 31 ianuarie, canonizarea Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ, informează părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan, citat de basilica.ro.

Patriarhia Română va fi reprezentată la eveniment de către o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române condusă de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul.

Potrivit sursei citate, proclamarea oficială a canonizării Sfântului Ioan Iacob va avea loc la Mănăstirea Sfântul Cuvios Gheorghe de la Hozeva. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie va fi oficiată de către patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, împreună cu mai mulţi ierarhi, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Citeste si:  Primele demersuri privind o posibilă canonizare a părintelui Arsenie Boca

Hotărârea de proclamare a canonizării Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ a fost luată în şedinţa Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului din toamna anului 2015.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut în rândul Sfinţilor în 20 iunie 1992, sub numele de Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ, având zi de prăznuire 5 august, data trecerii sale la cele veşnice, precizează basilica.ro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata