Aproape 60.000 de bilete de tratament balnear în 2016; locurile – repartizate în 19 serii, durata sejurului – 16 zile

Pensionarii vor beneficia în acest an de 59.641 de locuri în ceea ce priveşte tratamentul balnear, finanţate de la bugetul asigurărilor sociale de stat, suma ridicându-se la 84 milioane de lei, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Executiv.

Guvernul a aprobat o hotărâre privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2016, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice.

„Este un proiect foarte important pe care Casa Naţională de Pensii îl gestionează de multă vreme. Vorbim despre asigurarea unui număr de 59.641 de locuri în tratamentul balnear finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat. Locurile vor fi repartizate în 19 serii, durata sejurului este de 16 zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, la Palatul Victoria.

Citeste si:  Şeful CJ Ialomiţa, ridicat de DNA.

El a adăugat că suma pusă la dispoziţie pentru cele 19 serii este de 84 milioane de de lei.

„Este un proiect tradiţional. Numărul de locuri — 59.641 — este identic cu cel de anul trecut. Până la o cotă de 15% din aceste locuri se pot acorda gratuit, în funcţie de elementele specifice care îndreptăţesc un solicitant pentru asemenea locuri să aibă acces la un tratament gratuit”, a explicat Suciu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata