Un bărbat înarmat şi o femeie, arestaţi într-un hotel la Disneyland Paris

24

Poliţia franceză a arestat joi, 28 ianuarie, un bărbat care avea asupra lui două pistoale de calibru mic, într-un hotel din parcul de distracţii Euro Disneyland de lângă Paris, transmit Reuters şi AFP, citând surse de poliţie.

Împreună cu bărbatul a fost reţinută şi femeia care îl însoţea.

Bărbatul a fost ‘reperat la sosirea într-un hotel din Disneyland unde avea rezervare’, a declarat o sursă pentru AFP.

‘Agenţii de securitate ai hotelului au găsit asupra lui două pistoale, un Coran şi cartuşe’, a adăugat sursa de poliţie.

Citeste si:  Filmul "Taxi" al regizorului iranian Jafar Panahi a câştigat Ursul de Aur la Berlinală

Chemată la faţa locului, poliţia l-a reţinut pe bărbat, plasându-l în arest preventiv. În jurul automobilului suspectului a fost instalat un perimetru de securitate, conform aceloraşi surse.

Suspectul, un francez în vârstă de 28 de ani, neaflat în evidenţa poliţiei, transporta o valiză care a declanşat alarma la trecerea printr-o poartă de securitate la hotelul New York din Disney Village, a relatat Reuters.

În valiză au fost descoperite un pistol automat de calibrul 7.65, un altul de calibru mai mic şi un Coran în limba franceză.

Citeste si:  Cimitir evreiesc, profanat în Ungaria

Cazul se află în atenţia procuraturii din Meaux (Seine-et-Marne), Parchetul antiterorist din Paris nefiind deocamdată sesizat, s-a aflat din sursă judiciară.

Joi, ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve a declarat, într-o conferinţă de presă, că riscul de atentate rămâne la fel de ridicat în Franţa ca şi după atentatele din 13 noiembrie.

‘Anul 2016 prezintă la fel de multe riscuri ca şi 2015, ameninţarea teroristă este în continuare prezentă şi este cel puţin la fel de gravă, dacă nu şi mai gravă, ca în luna noiembrie. În fiecare zi procedăm la arestări’, a afirmat Cazeneuve.

Citeste si:  Hezbollah: Noua caricatură cu Mahomed de pe prima pagină a Charlie Hebdo favorizează terorismul

Franţa rămâne în stare de urgenţă în urma atentatelor din 13 noiembrie 2015 din capitala Paris. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata