Dubai, cel mai mare aeroport din lume în 2015

48

Dubai International Airport şi-a păstrat anul trecut titlul de cel mai mare aeroport din lume în funcţie de numărul de pasageri internaţionali, datorită extinderii activităţilor operatorilor aerieni şi a numărului de rute, transmite Reuters.

În 2015, un număr de 78 milioane de pasageri internaţionali au trecut prin Dubai International Airport, în creştere cu 10,7% faţă de 2014 (când s-au înregistrat 70,5 milioane de pasageri).

În decembrie, traficul a urcat cu 8,5%, la 7,05 milioane de persoane.

Majorarea traficului vine pe fondul adăugării a 12 noi destinaţii de pe aeroportul din Dubai, a extinderii activităţilor operatorilor aerieni Emirates şi flydubai. De asemenea, companiile Air Canada, Eurowings (Germania) şi China Southern au început să opereze în Dubai.

Citeste si:  Jocul dublu al re-evaluarii ipotecilor: Băncile le sufocă pe firme, dar îi protejează pe clienţii retail

Datorită majorării numărului de turişti, Dubai International Airport a devenit în 2014 cel mai mare aeroport din lume în funcţie de numărul de pasageri internaţionali, devansând aeroportul Heathrow (Londra), care a fost tranzitat anul trecut de 75 milioane de pasageri internaţionali. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata