Bancă amendată pentru refuzul de a elibera un card bancar pe baza amprentei digitale

45

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat miercuri, 10 februarie, o bancă cu 70.000 de lei pentru refuzul de a elibera un card bancar unei persoane cu dizabilitate locomotorie pe baza amprentei ca şi semnătură.

Potrivit CNCD, refuzul de a elibera un card bancar în aceste condiţii reprezintă discriminare.

„S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 30.000 lei pentru bancă, conform prevederilor art. 2 alin.3, coroborat cu art. 10 lit. d) din OG nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere faptul că banca nu a elaborat procedurile necesare pentru rezolvarea problemei. Totodată, Colegiul director a aplicat agenţiei locale o amendă contravenţională în cuantum de 20.000 lei (pentru refuzul eliberării cardului), conform prevederilor art. 2 alin 1, coroborat cu art. 10 lit. d), respectiv amenda contravenţională în cuantum de 20.000 lei (pentru crearea unui cadru degradant faţă de persoana cu dizabilitate locomotorie), conform prevederilor art. 2 alin. 5 din OG nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare„, se arată într-un comunicat al CNCD.

Citeste si:  Tokes reafirmă, şi în limba română, poziţia CNMT privind autonomia

CNCD recomandă băncii elaborarea unor proceduri pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, prin care să poată semna cu amprentă şi, în conformitate cu prevederile art. 26 alin. 2 din OG nr. 137/ 2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, banca reclamată va publica în mass-media un rezumat al hotărârii în speţă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata