SUA: La un muzeu din Chicago se poate dormi cu 10 dolari pe noapte în camera lui Van Gogh

28

Un prestigios muzeu din Chicago a reconstituit în cele mai mici amănunte „Camera lui Van Gogh din Arles”, pe care o închiriază cu 10 dolari pe noapte. Iniţiativa este anunţată de Art Institute of Chicago, relatează AFP.

„Sperăm ca acest lucru să îi facă pe vizitatori să se gândească diferit la pictură”, a spus Amanda Hicks, purtător de cuvânt al instituţiei.

Există trei versiuni ale tabloului „Camera lui Van Gogh din Arles”, pictate între 1888 şi 1889, expuse la muzeul Van Gogh din Amsterdam, muzeul Orsay din Paris şi la muzeul din Chicago. Ele vor fi prezentate în mod excepţional împreună la Art Institute din 14 februarie până în 10 mai.

Citeste si:  Fotbal - Spania: Răzvan Raţ, suspendat patru etape

„Versiunea noastră a camerei lui Van Gogh este foarte populară, apreciată şi cunoscută”, afirmă dna Hicks.

Reproducerea în mărime naturală a încăperii, realizată de un grup de artişti din Chicago, reia culorile vii din lucrări şi cuprinde imitaţii ale mobilei simple de lemn.

Este o ocazie de a reflecta, a parcurge şi a experimenta cu o privire nouă această operă emblematică”, adaugă ea.

Cu „pereţii săi lila, podeaua de un roşu pal, scaunele şi patul de un galben cromat, pernele galben pal şi cuvertura roşu sângeriu, masa de toaletă portocalie, ligheanul albastru şi fereastra verde”, Van Gogh a vrut „să sugereze o odihnă absolută”, potrivit unei scrisori trimise fratelui său, Theo, citat de muzeul Orsay.

Citeste si:  New York: Un mafiot a fost arestat la 35 de ani după un jaf spectaculos

Iubitorii picturii lui Van Gogh care apreciază cele trei picturi şi-au rezervat deja toate datele disponibile din luna februarie. Rezervările se limitează la o singură noapte şi includ două intrări la muzeu. Când expoziţia se va încheia, camera îşi va închide şi ea porţile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata