Soţia sirianului găsit mort în portbagaj şi amantul acesteia, condamnaţi la închisoare pe viaţă

34

Andreea Maria Pătraşcu, soţia sirianului găsit mort în portbagajul unei maşini parcate pe şoseaua Pantelimon din Capitală, şi amantul acesteia, Alfons Gabriel Arhire, au fost condamnaţi luni, 15 februarie, de Tribunalul Bucureşti la detenţie pe viaţă.

Decizia instanţei nu este însă definitivă.

Andreea Maria Pătraşcu şi Alfons Gabriel Arhire au fost reţinuţi în aprilie 2015, ei fiind acuzaţi că l-au omorât în luna decembrie 2014 pe sirianul Haj Saleh Moustafa.

Din cercetări a rezultat că Andreea Pătraşcu i-a administrat soţului ei o cantitate mare de diazepam, medicament care are efect tranchilizant. Cu ajutorul lui Arhire, femeia a pus corpul sirianului într-o geantă, în portbagajul unei maşini cu număr de Constanţa, autoturismul fiind apoi parcat pe şoseaua Pantelimon, în apropiere de Secţia 9 de Poliţie. Cadavrul lui Haj Saleh Moustafa a fost găsit pe 8 aprilie 2015, într-o stare avansată de putrefacţie.

Citeste si:  Delegaţia FMI a cerut autorităţilor române să renunţe la "Prima Maşină", însă acestea au refuzat

Andreea Pătraşcu şi Gabriel Arhire şi-au recunoscut vina în faţa anchetatorilor şi au dat detalii despre cum au ajuns să săvârşească această crimă.

Astfel, Haj Saleh Moustafa şi Maria Andreea Pătrascu s-au căsătorit în 1996, dar mariajul lor a fost afectat de numeroase neînţelegeri, generate şi de infidelităţile sirianului. În septembrie 2014, femeia l-a cunoscut pe Alfons Gabriel Arhire, prin intermediul unei reţele de socializare, între cei doi legându-se o relaţie.

Prin decembrie 2014, femeia spune că a descoperit în telefonul soţului mai multe mesaje pe care acesta le schimbase cu o femeie — „Karina”, despre care a dedus că ar fi o amantă pe care sirianul o avea la Constanţa. La acel moment, cei doi soţi au avut o discuţie aprinsă, motiv pentru care Andreea Pătraşcu l-a sunat pe Alfons Gabriel Arhire şi i-a dezvăluit conţinutul mesajelor din telefon. Ulterior, cei doi au pus la cale uciderea sirianului şi au sperat că principalii suspecţi vor fi reprezentaţii unor firme din domeniul hotelier, la care Haj Saleh Moustafa avea nişte datorii.

Citeste si:  Liderul Fraţilor Musulmani, condamnat pentru a şasea oară la închisoare pe viaţă

În timpul anchetei, Alfons Gabriel Arhire a susţinut că omorul a fost comis „din dragoste”, însă femeia a declarat că, după ce a citit mesajele dintre sirian şi amanta lui, se „temea” pentru viaţa ei, mai ales că sirianul ar fi fost un om violent, care o bătea des.

„Cei doi au aplicat produse medicamentoase victimei, cu efect tranchilizant, după care asupra acesteia au fost efectuate acte de violenţă care au condus la deces. Amantul a participat şi el la comiterea infracţiunii, cei doi sunt coautori la săvârşirea infracţiunii de omor„, declara în aprilie 2015 procurorul Eduard Borjog, criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Citeste si:  La pas prin Bucureşti: Muzeul Naţional Filatelic

Soţia sirianului era consilier la Inspecţia Muncii în cadrul Departamentului Relaţii Internaţionale, iar Arhire a absolvit Facultatea de Drept şi Seminarul Teologic Liceal Bucureşti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata