Vreme în general caldă, în următoarele două săptămâni

23

Meteorologii estimează, pentru următoarele două săptămâni, o vreme în general caldă, dar şi cu ploi, a căror probabilitate de apariţie va fi mai mare în jurul datelor de 23, 24 şi 27 februarie, respectiv după 1 martie, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie /ANM/, valabilă în intervalul 22 februarie – 7 martie, publicată luni.

În Banat, în primele două zile ale intervalului vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, media regională a maximelor termice fiind de 17 — 18 grade, iar cea a minimelor de 5 — 7 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere, dar se vor menţine peste cele normale specifice perioadei şi, astfel, maximele vor fi cuprinse, în medie, între 8 şi 12 grade, iar media minimelor va fi cuprinsă între un grad şi 3 grade Celsius. Doar pe 27 februarie valorile se vor apropia de cele normale ale perioadei, media maximelor fiind de 6 — 7 grade, iar a minimelor nocturne de la zero la un grad Celsius. În zilele de 22 şi 28 februarie şansele de ploaie vor fi reduse, iar în restul intervalului temporar va ploua, cu precădere în jurul datelor de 23, 26 februarie şi 1 martie.

În Crişana, la începutul intervalului, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale specifice perioadei, media maximelor fiind de 15 — 16 grade, iar a minimelor de 5 — 6 grade. Va fi o scădere a valorilor termice, mai accentuată spre sfârşitul primei săptămâni, când maximele se vor situa în general în jurul valorii de 5 grade, iar minimele vor fi de la—1 la zero grade. În restul intervalului valorile de temperatură se vor situa peste cele climatologic normale, cu medii regionale ale maximelor între 7 şi 12 grade şi ale minimelor între—1 şi 3 grade. În zilele de 22 şi 28 februarie probabilitatea de ploaie va fi redusă. În restul intervalului temporar va ploua, dar mai ales în jurul datelor de 23, 26 februarie şi 1 martie.

Citeste si:  România a atribuit concesiuni de exploatare în Marea Neagră

În Transilvania, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, media regională a maximelor fiind de 14 — 16 grade, iar cea a minimelor de 3 — 5 grade. Valorile termice vor fi în scădere, ulterior, dar se vor menţine în general peste cele normale specifice perioadei. Astfel, în medie, maximele vor fi cuprinse între 6 şi 11 grade, iar minimele între—3 şi un grad. În zilele de 22, 28 şi 29 februarie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă. În restul intervalului, temporar vor fi precipitaţii, dar cu deosebire în jurul datelor de 23, 26 februarie şi 1 martie.

În Maramureş, în zilele de 22 şi 23 februarie, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. Media valorilor diurne va fi de 13 — 14 grade, iar a celor nocturne de 4 — 5 grade. Pe 24 februarie vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menţine uşor peste cele normale specifice perioadei. Media regională a maximelor va fi de 6 — 10 grade, iar cea a minimelor între—2 şi un grad Celsius. Vor fi posibile precipitaţii în fiecare zi, dar mai ales în jurul datelor de 23, 26 februarie şi 1 martie.

În Moldova, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, media regională a maximelor fiind de 16 — 17 grade, iar cea a minimelor de 4 — 6 grade. Pe 24 februarie vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menţine uşor peste cele normale specifice perioadei. Astfel, după data de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 6 — 10 grade, iar a celor nocturne între—1 şi două grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în jurul datelor de 24 şi 27 februarie, dar şi după data de 1 martie.

Citeste si:  Restanţele la creditele de peste 20.000 de lei au scăzut cu peste un miliard de lei, în iulie

La nivelul Dobrogei, vremea va fi deosebit de caldă în primele trei zile ale intervalului, când media regională a maximelor va fi de 14 — 17 grade, iar cea a minimelor de 7 — 9 grade. În 24 februarie, temperatura aerului va fi în scădere, însă până la sfârşitul intervalului variaţiile nu vor fi semnificative, valorile menţinându-se mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Media valorilor diurne va fi de 9 — 11 grade, iar a celor nocturne de 3 — 5 grade. Ploile îşi vor face apariţia după data de 23 februarie, însă probabilitatea va fi mai mare în jurul datelor de 24 şi 27 februarie, dar şi după data de 1 martie.

În Muntenia, în primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, media regională a maximelor fiind de 18 — 20 de grade, iar a minimelor de 5 — 7 grade. Pe 24 februarie vremea se va răci, dar valorile termice din restul intervalului se vor menţine peste cele normale specifice perioadei. Astfel, după data de 25 februarie, media valorilor diurne va fi de 10 — 12 grade, iar a celor nocturne de până la 4 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mult mai ridicată în jurul datelor de 24 şi 27 februarie, dar şi după data de 1 martie.

Citeste si:  Raed Arafat: În perioada 2014-2020 sunt prevăzute 114 milioane de euro pentru dotarea ISU

În Oltenia, vremea va fi deosebit de caldă la începutul intervalului, când media maximelor va fi de 19 — 20 de grade, iar a minimelor de 5 — 7 grade. În 24 februarie temperatura aerului va fi în scădere, însă, deşi până la sfârşitul intervalului vor fi uşoare variaţii, valorile termice se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. După data de 25 februarie, media regională a maximelor diurne va fi de 8 — 11 grade, iar cea a minimelor nocturne de la zero la 3 grade Celsius. Ploile îşi vor face apariţia după data de 23 februarie, însă probabilitatea va fi mai mare în jurul datei de 27 februarie, dar şi după 1 martie.

La munte, în primele două zile ale intervalului, valorile termice, în special cele diurne, vor fi mult mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Media maximelor va fi de 8 — 9 grade, iar a minimelor de la zero la două grade Celsius. Pe data de 24 februarie vremea se va răci, iar după această dată variaţiile termice nu vor fi semnificative, valorile menţinându-se apropiate de cele normale specifice perioadei. După 25 februarie, media valorilor diurne va fi cuprinsă între zero şi 3 grade Celsius, iar a celor nocturne între—6 şi—3 grade Celsius. Temporar vor fi precipitaţii mixte, mai ales în jurul datelor de 24 şi 27 februarie, dar şi după data de 1 martie.

Estimările meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata