Orban: Obiectivul meu este să câştig Primăria Capitalei cu un scor de peste 40%

24

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat marţi, 23 februarie, că obiectivul său este câştigarea Primăriei Capitalei cu un scor de peste 40% şi a arătat că, după ce a fost propus candidat, l-a sunat pe preşedintele Klaus Iohannis, dar nu pentru a-i cere sprijinul.

„Obiectivul meu este să câştig Primăria Capitalei cu un scor de peste 40%”, a declarat Orban, la Realitatea Tv.

El a arătat că l-a sunat pe preşedintele Klaus Iohannis, după ce a fost desemnat candidat al PNL la Primăria Generală, pentru a purta o discuţie cu acesta, însă a subliniat că nu-i cere sprijinul şefului statului.

Citeste si:  Sondaj CSCI: STS-cea mai vinovată instituţie în cazul accidentului aviatic; solicitarea demiterii lui Opriş-corectă

„L-am sunat eu, după decizia de desemnare a candidaturii mele. Simt nevoia să port o discuţie cu preşedintele şi voi purta această discuţie. (…) Nu mă duc la Klaus Iohannis să-i cer sprijinul, este preşedintele României, este implicat într-un proiect extrem de important pentru România, cred că bucureştenii trebuie să decidă ei cine va fi primarul Capitalei”, a spus liberalul.

El a spus că ştie marile probleme cu care se confruntă Bucureştiul, indicând infrastructura, traficul, poluarea, calitatea slabă a serviciilor şi „abuzul de monopol” pe care îl practică furnizorii de servicii şi acuzând faptul că, în ultimii ani, Capitala a fost dominată, la nivelul administraţiei, de „amatorism”, „delăsare” şi „heirupism”.

Citeste si:  Aeroportul internaţional Baia Mare va fi modernizat din fonduri europene

Ludovic Orban a susţinut că Traian Băsescu nu ar avea nicio şansă să câştige Primăria Capitalei şi a apreciat că o candidatură a acestuia ar fi „complet sub demnitatea poziţiei” de şef al statului, pe care acesta a ocupat-o.

„Nu ar arăta decât că, în spatele unei astfel de candidaturi disperate, există un calcul care nu face bine decât PSD„, a spus liberalul.

Însă, el a fost de părere că cel mai bun primar al Capitalei a fost Traian Băsescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata