Cioloş: Să ne gândim cum să valorificăm mai multe produse româneşti în unităţile turistice din România

Premierul Dacian Cioloş le-a cerut, vineri, 26 februarie, reprezentanţilor Grupurilor de Acţiune Locală (GAL) să se implice mai mult în promovarea produselor româneşti în unităţile turistice din România.

„În paralel cu analiza posibilităţii de a comercializa mai multe produse româneşti alimentare în hipermaket-urile din România, haideţi să ne gândim cum să valorificăm mai multe produse româneşti locale în unităţile turistice din România, pentru că încă e o marjă mare de manevră acolo. V-aş provoca să vă implicaţi într-un proiect de gen turism rural cu alimentaţie locală în România şi dvs puteţi fi un factor determinant pentru asta. Mă gândesc, în primul rând, la pensiunile rurale, dar putem merge şi la nivelul hotelurilor din România, care să folosească cât mai mult produse româneşti. Poate ne gândim, domnule ministru (al Agriculturii, Achim Irimescu — n.r.) să folosim toată marja de manevră pe care o avem în reglementările europene să mergem pe etichetarea de origine a produselor de bază” a spus premierul la conferinţa ‘Elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locala GAL pentru perioada de programare 2014-2020 a Uniunii Europene’.

Citeste si:  Cioloş: A venit vremea ca medicii să nu mai stea pe margine aşteptând doar ca alţii să facă ceva

În opinia lui Dacian Cioloş, toată lumea ar avea de câştigat dacă produsele româneşti vor fi promovate în reţeaua turistică locală. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata