MFE are în vedere o listă de proiecte dedicate domeniului sănătăţii; documentul urmează să fie public în două săptămâni

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) vrea să lanseze o listă de proiecte dedicate domeniului sănătăţii, în cel mult două săptămâni, a anunţat, joi, 3 martie, Aura Răducu, ministrul de resort, în cadrul Conferinţei de Evaluare a Impactului Programului Operaţional Regional (POR).

„În domeniul sănătăţii sper să finanţăm cât mai multe proiecte bune şi o să vedeţi peste una — două săptămâni lista noastră de proiecte care efectiv se adresează nevoilor de sănătate ale oamenilor, copiilor, tinerilor, persoanelor în vârstă. Încercăm pentru fiecare categorie să găsim o posibilitate de a finanţa. Am avut întâlniri cu ministrul Sănătăţii şi echipa dânsului pentru aceste priorităţi şi în ceea ce priveşte cartarea s-au făcut progrese. Urmează în câteva săptămâni să vedeţi progresul şi să fie terminată această cartare a serviciilor şi politica de infrastructură şi servicii de sănătate până în vara acestui an”, a spus Răducu.

Citeste si:  Epoca "hârtiei igienice de pe vremea lui Ceauşescu" se apropie de final. "Petrocart" SA vrea să treacă la hârtia TISSUE

Ea a precizat că Guvernul îşi propune ca până în octombrie condiţionalităţile ex-ante să fie îndeplinite.

„În ceea ce priveşte condiţionalităţile ex-ante şi în special cele de sănătate în fiecare zi avem discuţii cu ministerele de linie. Am stabilit un calendar foarte clar şi planul de măsuri pentru fiecare condiţionalitate. Sunt 36 de condiţionalităţi din care au fost realizate 14. Am realizat un memorandum la nivelul Guvernului prin care am stabilit exact care este cadrul legislativ, ce trebuie făcut pentru aplicarea acestor condiţionalităţi. Avem nevoie de 34 de acte normative din care 5 legi şi restul Hotărâri de Guvern. Ne-am stabilit o planificare, s-a discutat cu Parlamentul la accelerarea pachetului de legislaţie privind achiziţiile publice şi, de asemenea, avem în pregătire Hotărârile de Guvern pentru aplicarea condiţionalităţilor ex-ante. Ne propunem ca până la sfârşitul anului, până prin octombrie, să terminăm aceste condiţionalităţi ex-ante”, a mai afirmat ministrul Fondurilor Europene. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close