Conferinţă Judeţeană de Agricultură, la Hanul Ancuţei. Printre participanţi s-a aflat şi preşedinta CJ Neamţ, Emilia Arcan

Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a participat, joi, 3 martie 2016, la Conferinţa Judeţeană de Agricultură, care a avut loc la Hanul Ancuţei.

În deschiderea dezbaterilor, şefa legislativului judeţean le-a adresat urări de bun venit celor care participau la conferinţă, dorindu-le să aibă un an bun în importantul domeniu de activitate în care activează.

„Bine aţi venit în judeţul Neamţ, dumneavoastră, care sunteţi din alte zone ale României, bine mă regăsesc cu nemţenii mei! Mă bucur să fiu la un loc cu oameni de bază ai ţării, specialişti de pe urma cărora trăim cu toţii!

Citeste si:  Peste jumătate dintre şoferii români deţin poliţe CASCO

Prezenţa dumneavoastră aici e un semn că judeţul nostru ocupă un loc important în ierarhia agricultorilor români şi asta nu poate fi decât o mândrie pentru noi, nemţenii. Vă doresc tuturor să aveţi un an bun în domeniul care vă preocupă, să aveţi producţii frumoase şi mi-aş dori ca la sfârşitul anului să aveţi prilejul să gustaţi, tot la Neamţ, din roadele dulci ale pământului şi să faceţi analiza reuşitelor din 2016! Succes, dezbateri calde şi rod îmbelşugat!“, a declarat preşedintele Emilia Arcan.

Citeste si:  Producătorii de lapte mai au la dispoziţie două zile pentru depunerea declaraţiilor anuale privind livrările în anul de cotă 2009/2010

Participanţii la conferinţă au discutat despre noutăţile acestui an în privinţa aprobării proiectelor cu finanţare europeană, oportunităţile privind accesarea de fonduri nerambursabile în agricultură, noutăţi legate de acordarea subvenţiilor, proceduri şi paşi de urmat în privinţa depunerii documentaţiei APIA, despre asigurările agricole, premize şi factori care pot contribui la dezvoltarea agriculturii locale, priorităţi legislative pentru 2016 în ceea ce priveşte agricultura – formele asociative şi rolul lor în dezvoltarea fermierilor.

Conferinţa de la Hanul Ancuţei face parte din Calendarul Evenimente Agribusiness 2016, ultimul din rândul acestora fiind un târg pentru fermieri, care va avea loc la toamnă, în Iaşi. (Z.C.)

Citeste si:  Diaconu (ANAF): Nu voi da curs solicitării doamnei ministru Dragu de a îmi da demisia; doresc să fiu demis

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata