David Bowie, într-o imensă frescă murală ce va fi realizată la Varşovia

David Bowie, unul dintre cei mai celebri muzicieni din ultimele decenii, dispărut recent (în 10 ianuarie), nu a cântat niciodată la Varşovia, însă capitala Poloniei intenţionează să îi aducă un omagiu dedicându-i o imensă pictură murală, a anunţat o asociaţie culturală, menţionată joi de AFP.

Stacja Muranow, asociaţie socio-culturală prezidată de ziarista şi scriitoarea Beata Chomatowska, a organizat un concurs pentru alegerea unui proiect şi a unui realizator al picturii, căreia i-a fost rezervat un loc pe o clădire de şapte etaje.

Chiar dacă David Bowie nu a susţinut niciun concert în Polonia, Varşovia se consideră legată de artist pentru că în 1976, în timpul unei opriri tehnice a trenului Paris-Moscova, cântăreţul s-a plimbat şi a cumpărat un disc cu melodii folclorice poloneze din care s-a inspirat apoi pentru piesa „Warszawa” de pe albumul „Low”, lansat în anul următor.

Rezultatul concursului urmează să fie anunţat în 10 martie.

David Bowie, care a murit la două zile după ce împlinit 69 de ani şi şi-a lansat ultimul album, intitulat „Blackstar”, a primit multe omagii în toată lumea. La Londra, în cartierul Brixton, unde se adună fanii pentru a cinsti memoria cântăreţului aproape de locul în care s-a născut, există o imensă pictură murală ce îi este consacrată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.