Bărbat trimis în judecată pentru trafic de influenţă; a pretins 50.000 de euro pentru a interveni la magistraţi

Procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA au dispus, miercuri, 9 martie, trimiterea în judecată pentru trafic de influenţă a lui Andrean Cipu, aflat în arest preventiv.

Bărbatul este acuzat că a pretins 50.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi asupra cărora susţinea că are influenţă, potrivit unui comunicat al DNA .

“În perioada iulie — octombrie 2012, inculpatul Cipu Andrean a pretins de la patru persoane (martori denunţători) suma de 50.000 euro, din care a primit, la data de 6 octombrie 2012, suma de 30.000 euro. În schimbul acestei sume, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor învestiţi cu soluţionarea dosarelor penale în care unul dintre denunţători era cercetat în stare de arest preventiv şi a promis că-i va determina pe magistraţi să dispună cercetarea persoanei respective în stare de libertate”, se precizează în comunicat.

Citeste si:  Procurorul de la PTB prins în flagrant de DNA în timp ce primea mită a fost reţinut

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatului.

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov, cu propunere de a se menţine măsura preventivă şi asiguratorie dispusă în cauză. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner