Avon desfiinţează 2.500 de locuri de muncă şi îşi mută sediul în Marea Britanie

Producătorul american de cosmetice Avon Products Inc a anunţat luni seară că va desfiinţa 2.500 de locuri de muncă la nivel mondial şi va transfera sediul companiei în Marea Britanie, în conformitate cu un plan de relansare pe trei ani destinat reducerii costurilor, informează Reuters.

Aceste modificări vin după ce la începutul lunii Avon şi-a vândut cea mai mare parte a afacerilor din America de Nord către fondul de investiţii Cerberus Capital, cel mai mare acţionar la Avon, după patru ani de scădere a vânzărilor.

Citeste si:  Bancpost, îngrijorată de continuarea neperformanţei creditelor şi în 2010

„Odată cu finalizarea recentei vânzări, operaţiunile noastre comerciale se situează în afara SUA, ceea ce ne permite să ne regândim modelul de funcţionare”, a declarat directorul general de la Avon, Sheri McCoy.

Avon, grup cu 28.300 de angajaţi la nivel mondial, a estimat că restructurarea îi va genera cheltuieli de 60 de milioane de dolari în primul trimestru al acestui an dar îi va permite să realizeze economii de până la 70 de milioane de dolari până în 2017. Compania înfiinţată în urmă cu 130 de ani la New York îşi va menţine actualele facilităţi de cercetare dezvoltare din SUA iar acţiunile sale vor continua să fie tranzacţionate la New York Stock Exchange. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata