EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Tăriceanu: ALDE pregăteşte o moţiune simplă împotriva ministrului justiţiei

0

ALDE pregăteşte o moţiune simplă împotriva ministrului justiţiei Raluca Prună, a anunţat, miercuri, 16 martie, copreşedintele formaţiunii politice, Călin Popescu Tăriceanu.

„Ministrul de justiţie s-a descalificat spunând că drepturile omului sunt un lux. Eu cred că aici şi premierul ar fi trebuit să reacţioneze. O astfel de declaraţie în orice ţară democratică ar fi dus instantaneu la demiterea ministrului justiţiei. (…) ALDE va pregăti o moţiune simplă pe acest subiect, pe justiţie, evident”, a afirmat Tăriceanu, la B1 TV.

El a susţinut că declaraţia ministrului justiţiei a fost „total nefericită”, adăugând că aceasta nu este „la prima gafă”.

„Moţiunea simplă este generată de această declaraţie total nefericită a ministrului justiţiei care este emblematică pentru modul în care ministrul gândeşte domeniul justiţiei, pentru modul în care a fost redactată o ordonanţă (privind interceptările—n.r.) care este neconstituţională chiar pe domeniul dreptului şi libertăţilor individului. Deci suntem într-un mare deficit democratic şi acest lucru nu poate să rămână nesancţionat cel puţin din partea ALDE care suntem un partid liberal şi care punem mai presus apărarea drepturilor şi libertăţilor”, a adăugat Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, moţiunea este deschisă tuturor partidelor care consideră că atitudinea ministrului justiţiei este „un atac grav la adresa democraţiei”.

Ministrul Justiţiei Raluca Prună a declarat, luni, în legătură cu ordonanţa privind interceptările, că aceasta nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci tocmai le face efective.

„Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic”, a adăugat Prună. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.