Românul Tiberiu Uşeriu a câştigat cel mai greu maraton din lume

41

Românul Tiberiu Uşeriu, originar din judeţul Bistriţa-Năsăud, a câştigat, sâmbătă, 19 martie, maratonul 6633 Ultra Arctic, după ce a parcurs, într-o săptămână, 566 kilometri pe un teren îngheţat, înfruntând temperaturi care au coborât până la minus 62 grade Celsius.

Ultramaratonul se desfăşoară, începând cu anul 2007, în Canada, în zona Cercului Polar, fiind considerat cel mai greu maraton din lume.

Organizatorii evenimentului, la care au participat 12 concurenţi din întreaga lume, printre care s-au numărat şi trei români, au anunţat că Tiberiu a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk la ora locală 4.44 pm, după ce a alergat ultimii 30 kilometri, în ciuda unor probleme la o gleznă.

Citeste si:  Percheziţii DIICOT la Ministerul Fondurilor Europene

„Și avem un câştigător al ediţiei 2016 a competiţiei 6633 Arctic Ultra… Tiberiu Uşeriu din România a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk la ora 4.44 pm. Tibi a condus cursa de la început până la sfârşit şi este, fără îndoială, un campion”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a maratonului.

Pe locul al doilea, la 56 de minute în spatele lui Tibi, a ajuns singaporezul Toh Poh Joo (PJ), care a mai participat la acest ultramaraton în 2010.

În concurs s-au mai înscris alţi doi români — Vlad Tănase şi Andrei Roşu, care au reuşit şi ei să termine competiţia. Tiberiu, Vlad şi Andrei se află la prima participare în această competiţie.

Citeste si:  Cifra de afaceri a Mefin Sinaia a scăzut cu aproape 25%

Din totalul de 12 concurenţi înscrişi anul acesta, doi au fost nevoiţi să abandoneze pe parcurs.

Ultramaratonul de la Cercul Polar a debutat în 11 martie, iar fiecare participant a avut nevoie de pregătiri în condiţii extreme, pentru a putea face faţă condiţiilor meteo neprielnice.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com/ Tiberiu Useriu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata