EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Declaraţia părintelui care permite ieşirea din ţară a minorilor ar putea fi valabilă trei ani

Declaraţia de acord a părintelui pentru a permite ieşirea din ţară a minorilor ar putea fi dată pe o perioadă de trei ani şi fără obligativitatea menţionării destinaţiei la care călătoreşte minorul.

Guvernul a adoptat miercuri un proiect de lege în acest sens, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

„Guvernul a aprobat un proiect care vine în acord cu politica de debirocratizare şi simplificare procedurală, care prevede modificările legate de acordul părinţilor privind ieşirea din România a cetăţeanului român minor, în sensul în care declaraţia de acord a părintelui (…) să fie eliberată pentru mai multe călătorii şi nu pentru fiecare călătorie în parte.

Adică să aibă o perioadă de până la trei ani de valabilitate, fără menţionarea destinaţiilor. Până acum trebuia (o declaraţie — n.r.) pentru fiecare călătorie în parte, cu destinaţia respectivă. Simplificăm puţin procedura, eliminăm şi obligativitatea menţionării acestui scop al deplasării, printr-un proiect înaintat în Parlament”, a spus Dan Suciu, la Palatul Victoria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata