Cioloş: Pentru stimularea creşterii natalităţii trebuie să mergem dincolo de indemnizaţii, să ne gândim la grădiniţe, la locuinţe pentru tineri

16

Premierul Dacian Cioloş a afirmat vineri seară, 1 aprilie, că pentru stimularea natalităţii trebuie avute în vedere şi alte măsuri în afara celor privind indemnizaţiile pentru mame, făcând referire în acest sens la grădiniţe sau locuinţe pentru tineri.

„Vom căuta o soluţie pentru această indemnizaţie (pentru creşterea copilului — n.r.). Pentru stimularea creşterii natalităţii însă, trebuie să mergem dincolo de indemnizaţii, să ne gândim la grădiniţe, la locuinţe pentru tineri. Sper ca Parlamentul să-şi aducă aminte de acest subiect şi după trecerea campaniei electorale”, a susţinut premierul, într-un comentariu pe Facebook.

Citeste si:  Cioloş spune că este nevoie de un control al vânzării cartelelor PrePay: Înţeleg că au fost folosite în pregătirea unor atentate

Executivul aşteaptă din partea Parlamentului precizări cu privire la sursele de finanţare necesare pentru aplicarea legii prin care se elimină plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Guvernul consideră că această iniţiativă de a sprijini natalitatea este una de maxim interes în România şi Guvernul, la rândul său, se gândeşte la o serie de programe, pentru că acest proces nu poate fi susţinut doar printr-o iniţiativă unică, punctuală. (…) În privinţa acestei legi, toată discuţia se pune în găsirea surselor de finanţare. Aşteptăm precizări în legătură cu aceste surse de finanţare, pentru că, evident, este datoria celor care fac acest proiect de lege să vină cu sursele de finanţare, pentru că suntem într-un cadrul bugetar extrem de strâns. Deficitul asumat de Guvern prin votul Parlamentului — şi aş sublinia acest lucru — este de 2,95 la final de an. Este un deficit foarte strâns, care lasă extrem de puţină marjă de manevră”, a mai declarat Suciu.

Citeste si:  Guvernul a aprobat normele metodologice de aplicare a Legii privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului şi prin care se stabileşte că indemnizaţia va fi acordată până când copilul împlineşte doi ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

 

 

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata