Emil Bărbulescu, nepotul lui Nicolae Ceaşescu, a murit la Scorniceşti

35

Emil Bărbulescu, fiul sorei lui Nicolae Ceauşescu, care, în ultimii ani, a locuit la Scorniceşti, lângă casa natală a fostului lider comunist, a murit şi va fi înmormântat marţi, 5 aprilie, la Scorniceşti, potrivit secretarului oraşului, Teodor Radu.

Acesta a precizat luni, că trupul lui Emil Bărbulescu este depus la locuinţa acestuia din Scorniceşti, aflată lângă casa natală a lui Nicolae Ceauşescu, şi va fi înmormântat marţi după-amiaza, în cimitirul din localitate, lângă părinţii şi bunicii săi. Bărbulescu, care suferea de mai multe afecţiuni grave, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică în locuinţa sa, unde se aflau mai multe persoane din familie şi apropiaţi.

Fost comandant adjunct al Miliţiei judeţene, Emil Bărbulescu, este fiul surorii lui Nicolae Ceauşescu, Elena Bărbulescu. Emil Bărbulescu a decis în 2007 să deschidă porţile casei în care s-a născut unchiul său şi mai apoi a amplasat în faţa vechii locuinţe şi un bust al acestuia.

Citeste si:  Români din SUA caută o viaţă mai bună în armata americană

Într-un interviu acordat în urmă cu doi ani, Emil Bărbulescu a vorbit despre Scorniceşti şi despre singurul proiect pe care l-a avut pentru această localitate — construirea de spaţii pentru unităţi de pompieri, parchet şi judecătorie — în perioada în care avea influenţă, înainte de 1989.

„Înainte de ’89, eu am decis să se facă judecătorie acolo, aşa cum am decis şi să se facă pompieri şi parchet — erau în subordinea mea pompierii — pentru a degreva Slatina şi pentru a deservi mai rapid localităţile din nordul judeţului. Terminaseră sediul procuraturii şi acum, acolo, funcţionează Poliţia. Nu au mai avut fonduri după aceea să continue şi apoi au abandonat definitiv proiectul privind judecătoria”, relata Bărbulescu.

Citeste si:  Cum erau cumpăraţi germanii din România în perioada lui Ceauşescu

În interviul din anul 2014, Emil Bărbulescu a mai relatat cum în decembrie 1989 a fost transformat „din comandant în condamnat” şi cum din acel moment „a murit” din punct de vedere social.

„La noi, erau câţiva pe stradă. Vinerea dimineaţa am fost până la 12 (la Miliţie), am depus armamentul şi am plecat. (…) Au venit şi m-au luat pe 24 (n.r. decembrie 1989), cu un tab al armatei. Am fost la Slatina în arest la câţiva metri de locul în care fusesem comandant. (…) Din punct de vedere social, eu am murit în 1989, dacă am fost îndosariat acolo ca inamic al poporului, la mine s-a terminat totul”, a spus Bărbulescu, pe un ton resemnat.

Citeste si:  Palatul Primăverii, fosta reşedinţă a familiei Ceauşescu, valorează 18 - 22 milioane euro

El a subliniat atunci că viaţa sa a fost şi a rămas legată de Scorniceşti, unde a locuit şi de unde nu a putut să plece definitiv, deşi după 1990 a stat timp de un an în Germania. Spunea că nu are viaţă socială, se rezuma la a ieşi pentru cumpărături şi evita discuţiile.

Emil Bărbulescu a scris două volume cu titlul „Nicolae Ceauşescu a fost unchiul meu”, în paginile cărţilor fiind „adevărurile” sale care pot contribui la înţelegerea evenimentelor din decembrie 1989, a adevărului privind acest moment din istoria României, după cum afirma, în momentul lansării ultimei cărţi, în decembrie 2011. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata