Sesiunea specială a Bacalaureatului va avea loc în perioada 14 – 27 mai la Braşov

25

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat de anul acesta se va desfăşura în perioada 14 – 27 mai, la Braşov, precizează Ministerul Educaţiei, într-un comunicat transmis joi .

Conform sursei citate, ministrul Adrian Curaj a aprobat, printr-un ordin, calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru absolvenţii de liceu care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de Bacalaureat.

Citeste si:  39.091 absolvenţi susţin proba scrisă la Limba română, la cea de-a II-a sesiune a bacalaureatului

„Comisia judeţeană de Bacalaureat a Inspectoratului Școlar Judeţean Braşov va nominaliza unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială”, precizează MENCȘ.

Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 14 şi 15 mai. Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 16 — 17 mai — Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/ limba maternă, pe 18 şi 19 mai — Evaluarea competenţelor digitale, pe 20 şi 21 mai — Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Citeste si:  Investiţii pentru dotarea laboratoarelor de peste 24 milioane lei la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia

Probele scrise vor avea următorul calendar: 23 mai — Limba şi literatura română, 24 mai —proba obligatorie a profilului, 25 mai — proba la alegere a profilului şi specializării, 26 mai — Limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţilor de învăţământ care vor organiza această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 26 mai (până la ora 18,00).

Depunerea contestaţiilor este programată în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 18,00 — 20,00. În data de 27 iunie vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Citeste si:  Cum ne comportăm la spital

„Elevii care susţin examenul de Bacalaureat în sesiunea specială îşi vor asuma întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unităţii şcolare din care provine candidatul răspunde de încheierea situaţiei şcolare a acestuia în timp util”, precizează MENCŞ. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata