Ministrul Culturii, primul care a donat bani pentru achiziţionarea sculpturii „Cuminţenia Pământului”

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat luni, 11 aprilie, deschiderea oficială a subscripţiei naţionale pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi – „Cuminţenia Pământului”, el menţionând că a fost primul care a donat bani în acest scop.

„Ca ministru al Culturii şi cel care a semnat deschiderea conturilor, am participat în mod simbolic, depunând primul o sumă modestă, o sumă simbolică, de 100 de euro”, a declarat Vlad Alexandrescu, luni, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că informaţii despre subscripţia naţională pot fi găsite şi pe pagina cuminteniapamantului.rohttp://cuminteniapamantului.ro.

Pe 16 martie, Guvernul a anunţat public intenţia de a achiziţiona sculptura „Cuminţenia Pământului”, una dintre cele mai importante lucrări din opera lui Constantin Brâncuşi, printr-un efort comun susţinut de stat şi de cetăţenii săi.

Subscripţia publică are ca obiectiv colectarea sumei de 6 milioane de euro, bani care se vor adăuga celor 5 milioane alocate de Guvern pentru achiziţia sculpturii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.