Târgul European al Castelelor

25

Cinci ţări vor fi reprezentate la ediţia din acest an a Târgului European al Castelelor, care va avea loc în perioada 14-15 mai la Castelul Corvinilor din Hunedoara, la standuri urmând să-şi prezinte ofertele de turism 30 de muzee sau castele de pe continent.

„Târgul European al Castelelor va avea loc în două săli de la Castelul Corvinilor: Sala Dietei şi Sufrageria Bethlen. Majoritatea expozanţilor sunt din România, urmaţi de Slovenia, Bulgaria, Ungaria, Polonia”, a declarat marţi, directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca.

Citeste si:  Deflagraţia simţită la Soccer City, datorată unei explozii controlate

Între castelele şi muzeele din ţară care vor lua parte la acest eveniment se numără Castelul Peleş, Castelul Pelişor, Castelul Bran, Cetatea de Scaun a Sucevei, Cetatea Făgăraşului sau Turnul cu Ceas din Sighişoara.

De asemenea, turiştii sau agenţiile de profil vor putea face cunoştinţă cu oferta culturală propusă de Muzeul Brukenthal din Sibiu, Cetatea Deva, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva sau Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia.

Pe parcursul celor două zile de târg, în curtea şi în sălile castelului va fi creată o atmosferă cu specific medieval cu ajutorul cavalerilor şi domniţelor din Hunedoara. De asemenea, turiştii care vor veni la castel vor putea vedea un atelier de pictură, iar în prima seară vor avea parte de un concert de muzică clasică.

Citeste si:  Mănăstirile din Bucovina fac să merite o vizită în România, în satele parcă neafectate de trecerea timpului

Prima ediţie a Târgului European al Castelelor, desfăşurată anul trecut în perioada 1-3 mai, a înregistrat un record absolut de vizitatori, cu aproape 11 000 de turişti care au venit la Castelul Corvinilor cu prilejul acestui eveniment. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata