Tinerii de 25 de ani au cei mai mulţi prieteni

28

Din punct de vedere social, cel mai mare succes se înregistrează la 25 de ani, vârsta la care tinerii au cei mai mulţi prieteni, se arată într-un studiu realizat de cercetători finlandezi şi britanici, preluat de ch.tillate.com. După această vârstă, cercul de prieteni se reduce progresiv.

Potrivit studiului, tinerii de 25 de ani au în medie peste zece prieteni: 17 relaţii solide în cazul tinerelor şi 19 în rândul tinerilor. Aceste cifre scad în contextul apariţiei unor evenimente pe parcursul vieţii: căsătorie, copii, pensionare, boală etc.

Citeste si:  Aproximativ 35.000 de morse au eşuat pe o plajă din Alaska, din cauza încălzirii climatice

Fiecare dintre aceste momente cheie împinge spre izolare, conform theconversation.com şi The Washington Post. În aceste împrejurări, se întreţin relaţii cu un cerc restrâns de prieteni.

Până să ajungă la această concluzie, cercetătorii au studiat apelurile telefonice a 3,2 milioane de europeni, analizând frecvenţa şi durata conversaţiilor. Rezultatul a fost că telefoanele tinerilor de 25 de ani sună cel mai mult. Acest lucru explică parţial şi singurătatea vârstnicilor, mai puţin familiarizaţi cu noile tehnologii de comunicare.

The Washington Post atrage totuşi atenţia că trebuie luate în consideraţie şi alte metode de contactare telefonică, cum ar fi WhatsApp sau Skype.

Citeste si:  Serbia marchează renaşterea industriei de armament

Adolescenţii îşi folosesc smartphone-urile mai mult pentru trimiterea de mesaje, decât pentru iniţierea unor conversaţii telefonice, scrie slate.fr. Apelurile, chiar şi rare, dovedesc mai mult trăinicia relaţiilor, decât sutele de cunoştinţe de pe Facebook, încheie directmatin.fr. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata