Traseu turistic care va pune în valoare principalele obiective din staţiunea Horezu, pentru sezonul estival

29

Administraţia locală din staţiunea Horezu pregăteşte pentru acest sezon estival un proiect turistic inedit pentru cei care vor alege să-şi petreacă vacanţa în Vâlcea.

Proiectul vizează introducerea într-un circuit turistic a Mănăstirii Horezu, Zona Comercială Tradiţională Horezu, Centrul Istoric, Strada Olarilor şi Cheile Râmeşti.

„Este vorba de un traseu în cerc, lung de 15 km, şi este o oportunitate pentru operatorii de transport local de a oferi turiştilor care vor veni la Horezu un traseu inedit care să reunească cele mai frumoase obiective de pe teritoriul oraşului. Și Primăria va avea propriile resurse de transport dar nu dorim să monopolizăm această activitate, ci să adresăm o invitaţie proprietarilor de pensiuni şi operatorilor de transport să coopereze în a puncta acest traseu turistic inedit din Horezu şi care pune în valoare staţiunea noastră”, a declarat miercuri, edilul staţiunii, Ilie Fârtat.

Citeste si:  Braşov: Traseu turistic pentru promovarea mitului Dracula

Proiectul traseului, care a fost iniţiat de Centrul de Informare Turistică şi înaintat Primăriei Horezu, porneşte de la Mănăstirea Hurezi, ajungând apoi în Zona Comercială Tradiţională a staţiunii. De aici, traseul se continuă cu Centrul Istoric şi apoi merge pe Strada Olari, unde nu mai puţin de 20 de meşteri ceramişti au ateliere şi magazine de desfacere. Traseul se închide prin Râmeşti şi Romani, din nou spre Mănăstirea Hurezi.

Horezu se află la 50 de km de Râmnicu Vâlcea pe drumul naţional spre Târgu Jiu, la poalele Munţilor Căpăţânii. Staţiunea este renumită prin ceramica de Horezu şi prin lăcaşele de cult din zonă, cel mai cunoscut fiind Mănăstirea Hurezi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata