Prima încălţăminte sport fabricată din deşeuri plastice

57

Firma germană de echipamente sportive Adidas a anunţat că va lansa anul acesta prima colecţie de încălţăminte şi articole de îmbrăcăminte fabricate din deşeuri plastice colectate din oceane, a informat vineri, 15 aprilie, ziarul german Handelsblatt, citând un responsabil al companiei.

„Ideea este de a dezvolta materiale reciclate care au aceleaşi calităţi ca materialele noi”, a explicat Frank Henke, responsabil cu probleme medio-ambientale la firma sportivă aflată pe locul doi pe plan mondial după cea americană Nike, notează EFE.

Adidas explorează mai multe piste şi lucrează cu parteneri precum fabrica industrială BASF. O primă etapă va fi lansarea în magazine anul acesta a produselor fabricate din pungile de plastic colectate din mare, un adevărat flagel pentru mediul înconjurător.

Citeste si:  Bancherii renunţă greu la personal şi sucursale

Firma germană doreşte apoi să meargă mai departe şi să realizeze un material reciclabil la infinit.

„Obiectivul este de a închide cercul”, a spus Henke.

Adidas lucrează activ la imaginea sa de producător şi angajat responsabil. În trecut imaginea firmei a avut de suferit ca urmare a condiţiilor de muncă ale angajaţilor săi, mai ales din filialele sale din Asia.

Adidas a prezentat săptămâna aceasta o strategie în materie de dezvoltare durabilă, care pune accentul pe reducerea consumului de apă la linia sa de producţie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata