Lungmetrajul „Ilegitim” – Marele Premiu la Festivalul „L’Europe autour de l’Europe” de la Paris

29

Lungmetrajul „Ilegitim” în regia lui Adrian Sitaru a câştigat Marele Premiu – Prix Sauvage, la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului „L’Europe autour de l’Europe” de la Paris, informează un comunicat Domestic Film remis luni .

În cadrul galei de premiere o Menţiune specială i-a fost acordată Alinei Grigore, actriţă care joacă rolul principal în pelicula regizată de Sitaru.

„Ilegitim” spune povestea a doi fraţi (Alina Grigore şi Robi Urs) şi iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) şi mai multe denunţuri. O familie în care limita dintre moral şi legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort, se arată în prezentarea filmului.

Citeste si:  Toyota România începe o campanie de rechemare în service a 12.500 de vehicule

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore, dar şi actori neprofesionişti din cadrul Școlii InLight — Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru şi Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silişteanu şi Alexandru Lorian Timoşca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu şi Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip şi Dan-Ștefan Rucăreanu. Producător Anamaria Antoci.

„Ilegitim” îşi continuă traseul festivalier şi va avea premiera, la sfârşitul săptămânii, în Portugalia. Filmul va rula pe 24 aprilie la IndieLisboa.

Citeste si:  Preţul pâinii s-a majorat cu 20% în Moscova, în câteva zile

Producţia, care a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, va rula pe marile ecrane din Franţa din 8 iunie.

Prezent în secţiunea Forum a celei de-a 66 ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul a câştigat Premiul C.I.C.A.E — „Confederation Internationale des Cinemas d’Art et d’Essai” (Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă).

„Ilegitim” este o producţie Domestic Film, în coproducţie cu Film Produkcja Polonia şi Damned Films Franţa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata