Transalpina va rămâne închisă şi în perioada Sărbătorilor de Paşte

28

Șoseaua de înaltă altitudine Transalpina rămâne închisă în perioada Sărbătorilor de Paşte, potrivit directorului secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, Lăcrămioara State.

„Siguranţa oamenilor este mult mai importantă. Transalpina va rămâne închisă, avem multe avalanşe în zonă. Cel mai sigur în iunie va fi deschisă traficului rutier. Avem zone unde zăpada este între 1 metru şi 2 metri pe asfalt iar prognozele meteo spun că va mai ninge”, a declarat State.

Serviciul Judeţean de Salvamont spune că nu se poate circula prea curând pe Transalpina.

Citeste si:  Ponta despre DN 67C Transalpina: Trebuie găsită o soluţie pentru a fi trecut din nou la CNADNR

„În căldarea Urdele şi în pasul Mohorul, zăpada este de 2 metri. S-ar putea tăia, să spunem, un culoar auto, dar asta ar antrena toată zăpada de pe versanţi şi am accelera procesul producerii de avalanşe. Deci este strict interzisă aventurarea pe Transalpina”, a precizat şeful salvamontiştilor vâlceni, Mircea Lera.

Transalpina sau DN 67C este şoseaua care urcă la cea mai înaltă altitudine din România (2100 m) şi traversează Munţii Parâng între Sebeş (Alba) şi Novaci (Gorj), în judeţul Vâlcea fiind la cea mai mare înălţime. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata